ΣΑΜΑΡΑΣ: ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σταθεροποιούμε τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη

* Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2013 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:21
ΑΘΗΝΑ
Σταθεροποιήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη και τώρα τη σταθεροποιούμε στον παγκόσμιο χάρτη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Έτσι πολεμάμε και έτσι θα τη νικήσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για το ταξίδι του στην Κίνα και το Αζερμπαϊτζάν.
Αναλυτικά:
Για τις επαφές του σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς. Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο Αντ.Σαμαράς έκανε λόγο για πολύ καλά ταξίδια, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν στη χώρα ευκαιρίες, που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι απαιτείται παρακολούθηση της πορείας των συμφωνιών.
Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο Αντ.Σαμαράς έκανε λόγο για πολύ καλά ταξίδια, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν κι άλλα.
Όπως τόνισε, στόχος είναι να δημιουργηθούν στη χώρα ευκαιρίες, που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Επισήμανε, δε, ότι απαιτείται παρακολούθηση της πορείας των συμφωνιών.
Χρησιμοποίησε, τέλος, μία φράση του Οδυσσέα Ελύτη, λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε του ολίγου και του ακριβούς».
Ο διάλογος των δύο ανδρών είχε ως εξής: «Πολύ καλό το ταξίδι» είπε ο κ. Παπούλιας. «Θα ακολουθήσουν κι άλλα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Επειδή πρέπει να διαμορφώνουμε ευκαιρία για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο σαφές ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά σε χώρους, που της αξίζει να έχει επαφές, και να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες επενδύσεων για να μειωθεί η ανεργία, ειδικά στους νέους που είναι και το κυριότερο μέλημά μου».
«Θέλει παρακολούθηση αυτή η προσπάθεια» τόνισε είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Χωρίς follow up δεν γίνεται» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Για να το πω με τα λόγια του Ελύτη 'χρειάζεται λίγο κι ακριβό'».
Ο κ. Σαμαράς απάντησε στο ενδιαφέρον του κ. Παπούλια για την κατάσταση στη Σανγκάη και τον ενημέρωσε ότι τόσο ο νέος κινέζος πρόεδρος, όσο και εκείνος του Αζερμπαϊτζάν, χάρηκαν για την πρόσκληση να επισκεφθούν την Ελλάδα. «Αυτοί βρίσκονται ανάμεσα σε γίγαντες» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Σταθερή Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως είναι οι μεγάλοι στόχοι της κυβέρνησης, όπως κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό ο κ. Σαμαράς είπε: «Σταθεροποιήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη. Τώρα την σταθεροποιούμε στο παγκόσμιο χάρτη. Ευκαιρίες, εξωστρέφεια και επενδύσεις. Έτσι νομίζω ότι θα πολεμήσουμε την ανεργία, που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα.»
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass