ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ»

Η ποιότητα το μεγάλο μας «ατού»

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2013 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:27
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοιχτές ήταν οι πύλες οινοποιείων της Β. Ελλάδας χθες και σήμερα στο ευρύ κοινό, στο πλαίσιο του σχετικού πανευρωπαϊκού διημέρου «Ανοιχτές Πόρτες» που διοργανώνεται κάθε χρόνο, με στόχο την εξοικείωση των καταναλωτών με τη διαδικασία παρασκευής, τυποποίησης και γευσιγνωσίας του ποιοτικού κρασιού.
Οινοποιεία της Β. Ελλάδας που συμμετέχουν στους «Δρόμους του Κρασιού» είχαν αυτό το διήμερο προετοιμαστεί κατάλληλα για να υποδεχτούν το κοινό και να ξεναγήσουν τους φίλους του καλού κρασιού, στις εγκαταστάσεις, στα κελάρια και στις κάβες τους, όπου ωριμάζει η παραγωγή τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε το πρωί, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το «Κτήμα Κατσαρού» στην Κρανιά, στον Κάτω Όλυμπο, όπου με θέα τη θάλασσα, μέσα στο βουνό και σε υψόμετρο 700 μέτρων αναπτύσσονται μερικοί από τους πιο φροντισμένους και αποδοτικούς αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής.
Ο αναπληρωτής υπουργός ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες στη μονάδα, ενημερώθηκε για τον τρόπο παρασκευής του κρασιού, τις τεχνολογικές καινοτομίες, από την εμφιάλωση, ως την συντήρηση και την ωρίμανση σε ξύλινα βαρέλια και σε φιάλες, σε αυστηρά ελεγχόμενη θερμοκρασία. Του δόθηκε επίσης η ευκαιρία να δει δίπλα στην υπερσύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης και τις δεξαμενές και εργαλεία - αντίκες που διατηρεί το κτήμα στις εγκαταστάσεις του, ως εκθέματα (παραδοσιακό πατητήρι, σκαλιστήρια, μηχανή τοποθέτησης φελλού, κ.α.) σε ανάμνηση του παραδοσιακού τρόπου οινοποίησης.
«Τα εκλεκτά ελληνικά κρασιά κατακτούν επάξια τις διεθνείς αγορές. Στηρίζουμε, λοιπόν, τους παραγωγούς που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρακόπουλος και πρόσθεσε: «Οι δρόμοι του κρασιού μας ταξιδεύουν στην ποιότητα. Αξίζει να τους περπατήσουμε να διαβούμε τις ανοιχτές πόρτες των οινοποιείων μας και να δοκιμάσουμε γεύσεις της αυθεντικής Ελλάδας».
Ο Δημήτρης Κατσαρός και ο γιος του, οινοποιός και οινολόγος, Ευρυπίδης Κατσαρός έδειξαν στον κ. Χαρακόπουλο τις πολυάριθμες διακρίσεις της εταιρείας σε διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας. Όπως τόνισαν, η μονάδα εξάγει στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, ενώ ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής καλύπτει την εσωτερική αγορά της χώρας. Ξεκίνησαν πριν από τριάντα τρία χρόνια, άρχισαν να οινοποιούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους, πριν από είκοσι τρία χρόνια και από χίλιες φιάλες ετησίως, έφτασαν σήμερα στις 45.000 φιάλες.
«Στόχος μας δεν είναι οι μεγάλες ποσότητες, αλλά η όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα» δήλωσε ο κ. Κατσαρός και πρόσθεσε: Είμαστε τυχεροί, διότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ χαρισματικό τόπο, ο οποίος λόγω του εδάφους και του μικροκλίματος κάνει το κρασί μας να ξεχωρίζει και να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με ανάλογες ποικιλίες άλλων περιοχών».
Οι επισκέπτες από τη γύρω περιοχή, δοκίμασαν τα κρασιά και τους παραδοσιακούς μεζέδες που τα συνόδευαν στο σαλόνι γευσιγνωσίας του κτήματος και συζήτησαν με τον κ. Χαρακόπουλο ζητήματα που αφορούν την περιοχή, την οινοποιία και την αμπελουργική δραστηριότητα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass