ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ

«Κρας-τεστ» για την κυβέρνηση

* Στις 6 μ.μ. η συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη * ΣΥΡΙΖΑ: Να αποδείξουν όσα εννοούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ενστάσεις από ΚΚΕ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2013 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:28
  
ΑΘΗΝΑ
Προσπάθεια να γεφυρώσουν τις διαφορές στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου θα καταβάλουν Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, στη σύσκεψη που θα έχουν σήμερα στις έξι το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μέχρι στιγμής, παραμένουν ορατές οι διαφορετικές προσεγγίσεις για την αναγκαιότητα, τη στόχευση, την επεξεργασία, αλλά και τον χρόνο ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.
Στη σύσκεψη των αρχηγών, όμως, αναμένεται να εξεταστεί η λειτουργία της κυβέρνησης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σαφώς ότι θα θέσει θέμα συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων και επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας.
Λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε συνέδριο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως "κλειδί" για την έξοδο από την κρίση αποτελεί η αξιοπιστία.
"Αγωνιζόμαστε νυχθημερόν με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας. Η αξιοπιστία βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε σοβαρής προσπάθειας για την ανάπτυξη της οικονομίας. Η συνέπεια πρέπει να είναι το θεμέλιο κάθε οικοδομήματος" είπε ο Αντώνης Σαμαράς.
"Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλειοψηφία", διαμηνύει από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που επιμένει ως το "παρά ένα" -όπως και ο Φώτης Κουβέλης- να πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού.
"Είναι απολύτως αναγκαίο η κυβέρνηση να υιοθετήσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ και όλες τις επιμέρους προτάσεις μας, γιατί χωρίς αυτές δεν πιάνουμε τον παλμό και την αγωνία της κοινωνίας, αλλά και γιατί χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει πλειοψηφία, κυβέρνηση, σταθερότητα. Είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας και της προοπτική της χώρας, αλλά όχι δίχως όρους" δήλωσε την Κυριακή ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στη Χαλκίδα, όπου συναντήθηκε με φορείς και εκπροσώπους εργαζομένων.
Σήμερα, λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη των αρχηγών, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Τον υπουργό Δικαιοσύνης στηρίζει απόλυτα και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που επισημαίνει την ανάγκη άμεσης ψήφισης του νομοσχεδίου. "Πρέπει να προωθηθεί το νομοσχέδιο και τούτο ανεξάρτητα από το τι θα έχει ως αποτέλεσμα η διαβούλευση που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει στο επίπεδο της Βουλής. Το νομοθέτημα αυτό δεν καλύπτεται από την υπάρχουσα νομοθεσία, όπως εσφαλμένα υποστηρίζουν κάποιοι. Είναι υποχρέωση της χώρας μας έναντι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρέπει να προωθηθεί" δήλωσε για το θέμα ο Φώτης Κουβέλης.
* Με αφορμή την σύσκεψη των τριών αρχηγών, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καλούνται "να αποδείξουν αν εννοούν όσα λέγουν τον τελευταίο καιρό για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας", μετά την προσωπική -όπως αναφέρει- "παρέμβαση του πρωθυπουργού για τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, με προφανή σκοπό να μην διαταραχθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη νεοναζιστική ΧΑ".
* Από την πλευρά του, το ΚΚΕ εξακολουθεί να διατυπώνει ενστάσεις για το αντιρατσιστικό. Στο θέμα αναφέρθηκε, μάλιστα, προχθές το βράδυ στην ομιλία στην Καρδιτσά ο γ.γ. Δ. Κουτσούμπας, λέγοντας πως με αυτό "ανοίγει ο δρόμος να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα οι αποφάσεις που (...) στο όνομα καταπολέμησης ρατσισμού και ξενοφοβίας προωθούν την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων".
ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΘΕΜΑ
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει καταστεί συμβολικό θέμα που αγγίζει εσωτερικές χορδές και στα τρία κόμματα και αναδεικνύει την ιδεολογική τους ανομοιογένεια. Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να λειάνει τις αντιθέσεις, καθώς, όπως έχει πει σε συνομιλητές του, δεν επιθυμεί να διαταραχθεί η συνοχή της κυβέρνησης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass