ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ,ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΟΤΑ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΑΝΙΤΑΚΗ

Διπλοτσεκάρισμα προσόντων για υπαλλήλους

«Καπέλο» Μαξίμου στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις Οργανισμών

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2013 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:31
 Αθήνα
Στην αποτύπωση του εργασιακού προφίλ και στην πλήρη καταγραφή των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων που εργάζονται στα υπουργεία και στα εποπτευόμενα από αυτά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), αλλά και στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δομών και φορέων του Δημοσίου και της επικείμενης αξιολόγησης του προσωπικού.
Με έγγραφό του προς όλα τα υπουργεία και όλες τις γενικές και ειδικές γραμματείες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ζητά να καταγραφούν τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ατομική, οικογενειακή, περιουσιακή και υπηρεσιακή κατάστασή των υπαλλήλων τους.
Μάλιστα, τους καλεί να προβούν στην επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των εργαζομένων, εντάσσοντας στοιχεία τα οποία συναρτώνται με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων και τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.
Όπως επισημαίνεται σε εγκύκλιο του υπουργείου (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.34/35/οικ. 14888 ) «έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται».
Έτσι, σημειώνεται με έμφαση ότι τα προσκομιζόμενα από τους υπαλλήλους στοιχεία, που συναρτώνται με την υπηρεσιακή και μισθοδοτική τους κατάσταση (π.χ. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης Η/Υ κλπ.) πρέπει να είναι νομίμως επικυρωμένα, διαφορετικά δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται υπόψη.
Επιπροσθέτως, ζητείται από τις διευθύνσεις Προσωπικού/Διοικητικού των υπηρεσιών να συμπληρώσουν τα επισυναπτόμενα, ενδεικτικά υποδείγματα με τους υπαλλήλους, που κατέχουν και έχουν προσκομίσει στις υπηρεσίες τους τίτλους γλωσσομάθειας, και να τα αποστείλουν στους φορείς που εξέδωσαν τους σχετικούς τίτλους (κατά περίπτωση, το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο) προκειμένου να επιβεβαιωθεί η έκδοσή τους.
ΚΑΠΕΛΟ ΣΕ ΜΑΝΙΤΑΚΗ
 ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Εν τω μεταξύ, εκτός διαδικασίας της κατάρτισης της λίστας με τους υπό κατάργηση – συγχώνευση οργανισμούς (ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ) του δημοσίου έχει θέσει, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Μέγαρο Μαξίμου, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη λίστα καταρτίζουν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο γενικός γραμματέας στον πρωθυπουργό Δημήτρης Βαρτζόπουλος και από του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, αν και τυπικά δεν έχει την αρμοδιότητα.
Το «παράρτημα» που «εξαφανίστηκε»
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης είχε ανακοινώσει ότι στο υπό κατάθεση στη Βουλή σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», στο οποίo καθορίζονται, μεταξύ άλλων, οι τρόποι κατάργησης ή συγχώνευσης ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ θα περιλαμβανόταν παράρτημα με τους συγκεκριμένους Οργανισμούς, τελικώς αυτό δεν θα γίνει.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί χωρίς το προαναγγελθέν παράρτημα και η λίστα με τα υπό κατάργηση και συγχώνευση ΝΠΔΔ, ΝΠΔΔ θα συμπεριληφθεί σε άλλο νομοσχέδιο που ετοιμάζουν το Μέγαρο Μαξίμου και ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης στα πρότυπα του αντίστοιχου νομοσχεδίου του Θ. Πάγκαλου.
Προς απόσυρση το άρθρο 4 για τις υπερεξουσίες Μανιτάκη
Μάλιστα, για το λόγο αυτό οδηγείται προς απόσυρση το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο : «Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κρατικές ή δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημόσιους σκοπούς, καθώς και θυγατρικές εταιρείες των ανωτέρω νομικών προσώπων μπορεί να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να αναμορφώνονται, καθώς και να καταργείται, αντικαθίσταται ή τροποποιείται κάθε νομοθετική ή κανονιστική διάταξη σχετική με τη σύσταση, την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές τους με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Υπουργού Οικονομικών και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού».
Βεβαίως, γνωρίζοντας πως η θέση του στην κυβέρνηση είναι επισφαλής, προς το παρόν ο Α. Μανιτάκης δεν έχει αντιδράσει στο νέο «καπέλο», ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι αυτό δεν θα γίνει το επόμενο διάστημα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass