ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ο Τσίπρας ζητεί τηλεμαχία με τον Σαμαρά

* Ξεκινά κοινωνική αντεπίθεση και πορεία προς τον λαό

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2013 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:32
ΑΘΗΝΑ
Προσωπική πρόσκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για μεταξύ τους τηλεοπτική αντιπαράθεση, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι, την προσεχή Δευτέρα, το κόμμα του θα καταθέσει στη Βουλή το δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Επίσης, ανακοίνωσε πορεία προς τον λαό το επόμενο διάστημα, σηματοδοτώντας, όπως είπε, τη μεγάλη αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου, αλλά και για να υπάρξει μια αδιαμεσολάβητη απευθείας επαφή με τον ελληνικό λαό.
Εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη στάση του στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά και απαντώντας στην κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική ότι η Ελλάδα θα βγει σύντομα από την κρίση, κάλεσε τον κ. Σαμαρά «είτε στη Βουλή, είτε στην τηλεόραση, με όποιους όρους θέλετε, με όποιους δημοσιογράφους θέλετε, να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα και να εξηγήσουμε στον λαό, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, ποιο είναι το όραμα και το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση».
«Ανταποκριθείτε κ. Σαμαρά, μην κρύβεστε άλλο» είπε και πρόσθεσε: «Θα έχουμε να πούμε πολλά για τις επιτυχίες σας, για τα 50.000 νέα λουκέτα, για το 30% ανεργία και το 60% ανεργία των νέων, για τους 400.000 ανασφάλιστους».
Ιδιαίτερα επικριτικός έναντι του πρωθυπουργού, αλλά και των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, ήταν ο κ. Τσίπρας, σχετικά με τη στάση τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ανακοινώνοντας την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε, θα γίνει νόμος του κράτους, όχι προφανώς με τις ψήφους όσων επέλεξαν να είναι δεκανίκια του κ. Σαμαρά, εννοώντας ότι δεν θα στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τη στήριξη που θα δώσει ο λαός στο κόμμα του, όταν όπως είπε, «αργά ή γρήγορα, η χώρα θα οδηγηθεί στη δημοκρατική διέξοδο, όταν ο λαός δώσει τη λύση και δώσει μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία και σαφή εντολή για την κυβέρνηση σωτηρίας».
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ενώ αρνείται να φέρει στη Βουλή τον αντιρατσιστικό νόμο, ετοιμάζεται να φέρει νόμους για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
Με τις κινήσεις αυτές, είπε, η κυβέρνηση «θέλει να τελειώσει με την κοινωνική αντίσταση και επιδιώκει να θέσει εκτός νόμου, όχι τους φασίστες που δολοφονούν, αλλά τις απεργίες».
Για τον αντιρατσιστικό νόμο, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι είναι αναγκαία η ελευθερία διακίνησης ιδεών, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι το ρατσιστικό έγκλημα που πρέπει να τιμωρείται.
Ειδική αναφορά έκανε στην πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθεί η περιοχή του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, τονίζοντας ότι πρόκειται για κληρονομιά της δημοκρατίας, είναι η μνήμη του λαού και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του.
Αναφερόμενος στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο, τόνισε ότι πρέπει να αρχίσει η μεγάλη αντεπίθεση για να σταματήσει η καταστροφή και ταπείνωση της χώρας, να αρχίσει ταυτόχρονα η μεγάλη κοινωνική αντεπίθεση και πορεία προς τον λαό, καθώς, όπως είπε, «στην εποχή του μνημονιακού αυταρχισμού και της εικονικής πραγματικότητας των συστημικών ΜΜΕ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας των απόψεων, παρά μόνο η απευθείας και αδιαμεσολάβητη επαφή με τον λαό».
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΔΗΜΑΡ
Συνομιλητές του πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκαν για την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για διάλογο ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του. Εντωμεταξύ ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του.
*Πράξη δημοκρατικής ευθύνης όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, θεωρεί η ΔΗΜΑΡ, την ανταπόκρισή τους, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, στη στήριξη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζεται, επίσης, ότι δεν αποτελεί κομματικό πρόταγμα η κατάθεση της κοινής πρότασης νόμου από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass