ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο 23ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΜΕ 13ΧΡΟΝΗ

Αρπαγή ανηλίκου η... ιστορία αγάπης;

* Οι τρεις βασικές συμβουλές για την ασφαλή χρήση του Facebook

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2013 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:36
ΑΘΗΝΑ
Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο 23χρονος Αλβανός Marjon Ajazi, ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά, η οποία είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στα Σπάτα και εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Καβάλα.
Ο εντοπισμός και η σύλληψή του έγινε με τη συνδρομή κτηνοτρόφου πρώην εργοδότη του, στην περιοχή του Παγγαίου όπου είχε καταφύγει με την 13χρονη.
Τη στιγμή της σύλληψής του ο νεαρός βρισκόταν πίσω από μία συστάδα θάμνων, όπου και είχε κοιμηθεί τη νύχτα της Πέμπτης.
Υπενθυμίζεται ότι η 13χρονη είχε γνωρίσει μέσω Facebook τον 23χρονο. Τα δύο νεαρά άτομα υποστηρίζουν ότι διατηρούσαν σχέση.
Μιλώντας στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Καβάλας ο 23χρονος είπε: "Δεν έχω κάνει τίποτα για να το μετανιώσω". Πρόσθεσε ότι σκόπευε να παραδοθεί από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, "αλλά δεν τον άφηνε η φίλη του...".
Από την πλευρά της, η 13χρονη που διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, ζητούσε -σύμφωνα με πληροφορίες- τον 23χρονο φίλος της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους", η 13χρονη είπε: "Θέλω το φίλο μου πίσω".
Η μικρή εξετάστηκε από ψυχολόγους του νοσοκομείου, οι οποίοι διέγνωσαν ότι είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.
Το χρονικό της υπόθεσης
Την περασμένη Κυριακή, η 13χρονη εγκατέλειψε το σπίτι της στα Σπάτα, μεταβαίνοντας με το ΚΤΕΛ στην Καβάλα, προκειμένου να συναντήσει τον διαδικτυακό της φίλο.
Αμέσως σήμανε Ambert Alert και η αστυνομία ξεδίπλωσε μία μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού.
Το στίγμα της 13χρονης βρέθηκε μέσω του σήματος που έδινε το κινητό της τηλέφωνο, και έτσι οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η 13χρονη ζούσε στα Σπάτα με τη γιαγιά της.
Μεγάλωνε χωρίς πατέρα, ενώ η τοξικομανής μητέρα της είναι έγκλειστη σε ίδρυμα.
Ο Αλβανός είχε στο παρελθόν εργαστεί ως κτηνοτρόφος στην περιοχή της Καβάλας. Απελάθηκε, ωστόσο, προ διετίας, μετά τη σύλληψή του για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τη Δευτέρα επισκέφθηκε μαζί με τη 13χρονη τον κτηνοτρόφο, πρώην εργοδότη του, στην περιοχή του Παγγαίου, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας συνάντησαν έναν ακόμα κτηνοτρόφο της περιοχής από τον οποίο ζήτησαν ψωμί και τυρί πριν χαθούν στο δάσος.
Το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του 23χρονου.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ
Εν τω μεταξύ για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Facebook τόσο για τους ανήλικους, όσο και για τους ενήλικους χρήστες του μίλησε ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης,καλώντας σε εγρήγορση όλη την κοινωνία.
Ο κ. Σφακιανάκης με αφορμή το περιστατικό με την 13χρονη Χριστίνα από τα Σπάτα που πείστηκε να φύγει από το σπίτι της με αποτέλεσμα να βιώσει μια απίστευτη περιπέτεια παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και έκανε λόγο για ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό που οδηγεί, ορισμένες φορές, ακόμη και σε τόσο ακραία περιστατικά.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταφέρθηκε και εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί το Facebook, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα σε όλο τον κόσμο, καθώς η εταιρεία σπάνια ανταποκρίνεται στα αιτήματα που της γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές.
«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook. Η εταιρεία 'ακούει' ελάχιστα. Kάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα αιτήματα που στέλνουμε το ένα υλοποιείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανάκης. Επισήμανε μάλιστα ότι και πολλοί ενήλικες έχουν «ξεμυαλιστεί» κατά καιρούς, λόγω του Facebook, εγκαταλείποντας την οικογένειά τους.
Καταλήγοντας, ο κ. Σφακιανάκης έδωσε τρεις απλές, αλλά πολύ χρήσιμες, συμβουλές στους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου
«Δεν βάζεις ποτέ τη φωτογραφία σου στο Facebook,
δεν κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις,
πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Facebook όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass