ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Μόσχας

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2013 22:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:37
ΑΘΗΝΑ
Το απόγευμα χθες αναμένονταν στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος.
Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη αποτελεί ξεχωριστό εκκλησιαστικό γεγονός, το οποίο όμως έχει και άλλες πολιτικές προεκτάσεις, δεδομένων των σχέσεων του Ρώσου Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας και προσωπικά με τον Βλ. Πούτιν, αλλά και του προφίλ του συγκεκριμένου ιεράρχη.
Ήδη στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί ισχυρά μέτρα περιφρούρησης τόσο για την άφιξη όσο και για την παραμονή του Πατριάρχη στην Αθήνα.
Ο Ρώσος Πατριάρχης συνοδεύεται από μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων, την προσωπική του φρουρά αλλά και τον στενό του συνεργάτη, μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, που είναι ένα είδος υπουργού Εξωτερικών για τη Ρωσική Εκκλησία. Στη συνοδεία του συμμετέχουν και άλλοι κληρικοί της ρωσικής Εκκλησίας.
Ο Πατριάρχης Μόσχας επισκέπτεται την Αθήνα, 21 χρόνια μετά την ανάλογη επίσκεψη του προκατόχου του Αλέξιου.
Στο αεροδρόμιο θα τον υποδεχθεί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, επικεφαλής των μελών της Ιεράς Συνόδου και κλιμακίου κληρικών, ενώ στην υποδοχή θα παραστούν και εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Στο αεροδρόμιο, σε ειδική εξέδρα, ο Ρώσος Πατριάρχης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κάνει τις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, Πατριάρχης και αρχιεπίσκοπος θα μεταβούν στον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, όπου θα τελεστεί δοξολογία.
Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη στην Αθήνα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και για έναν ακόμη λόγο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύεται και από ομάδα Ρώσων επιχειρηματιών.
Το πρωί της Δευτέρας, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει μαζί με τον αρχιεπίσκοπο στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα, μια επιλογή που έκανε ο αρχιεπίσκοπος και έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω της παρουσίας μεταναστευτικού στοιχείου (μεταξύ τους υπάρχουν και αρκετοί Ρώσοι) αλλά και λόγω των γενικότερων προβλημάτων (ρατσισμού, ξενοφοβίας κλπ) που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη περιοχή.
Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Πατριάρχης Μόσχας θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί για το Άγιο Όρος. Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη έχει σημασία και από πλευράς τουρισμού, καθώς είναι γνωστή η αγάπη του ορθόδοξου ρωσικού λαού για το «περιβόλι της Παναγίας». Γενικότερα, η επίσκεψη του Ρώσου προκαθημένου αναμένεται να αποδώσει και στο επίπεδο του τουρισμού καρπούς, με την αύξηση των επισκεπτών στη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα προέρχεται πλέον από τη Ρωσία. Πολλοί απ΄αυτούς τους επισκέπτες έρχονται στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να επισκεφθούν τα εκκλησιαστικά μνημεία και να προσκυνήσουν λατρευτικούς χώρους.
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι ο Πατριάρχης Μόσχας, έρχεται μετά την επίσκεψη στη Ρωσική Εκκλησία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου πέρυσι. Κατά την επίσκεψη αυτή, το Πατριαρχείο Μόσχας είχε ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της αρχιεπισκοπής με ποσό 450.000 ευρώ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass