«Γκαζάκια» στα γραφεία του Γ.Σούρλα, σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΙΟΒΕ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2013 16:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:38

Στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες διακομίστηκε η γυναίκα που υπέστη εγκαύματα, από την έκρηξη αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Μιχαλακοπούλου 27, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Γιώργου Σούρλα.

 Ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στον διάδρομο του ορόφου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του γενικού γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργου Σούρλα και το διαμέρισμα που μένει η γυναίκα με τον σύζυγό της και οι δύο γιατροί. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 8.05 το πρωί, την ώρα που έβγαινε η γιατρός από το διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να δεχθεί το κύμα της φωτιάς. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε, εκτός από τα ελαφρά εγκαύματα που υπέστη η γιατρός, προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο του διαμερίσματος. Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

 ΥΠΕΧΩΔΕ-ΙΟΒΕ

Νωρίτερα, περίπου στις 3 τα ξημερώματα, είχε σημειωθεί διπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια, με διαφορά περίπου πέντε λεπτών, σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και σε παλιό διατηρητέο κτίριο του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), στην Αθήνα.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο ΙΟΒΕ, στην οδό Αεροπόρου Παπαναστασίου στο Κουκάκι, όπου οι άγνωστοι εμπρηστές είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από έξι γκαζάκια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου. Αμέσως μετά ακολούθησε η έκρηξη στο κτίριο του ΕΣΠΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τέσσερα γκαζάκια, από τα οποία προκλήθηκαν επίσης μικρές ζημιές στην είσοδο. Για τις δύο εμπρηστικές επιθέσεις διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ

Η κυβέρνηση καταδικάζει με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου την επίθεση με γκαζάκι στο γραφείο του κ.Σούρλα. «Καταδικάζουμε δριμύτατα την "τυφλή" επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο θύμα των θρασύδειλων δραστών» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Παράλληλα, σημείωσε ότι νωρίτερα «οι αντιστοίχως απαράδεκτες επιθέσεις στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ ευτυχώς δεν είχαν θύματα».  Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «η νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή θα καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass