ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ

Εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Γ.Γ. Διαφάνειας

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2013 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:39
ΑΘΗΝΑ
Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, εξερράγη στις οκτώ το πρωί έξω από το γραφείο του ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργου Σούρλα, σε πολυκατοικία στην οδό Μιχαλακοπούλου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ανάλογες εκρήξεις σημειώθηκαν στις τρεις τα ξημερώματα σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ στα Ιλίσια και σε γραφεία του ΙΟΒΕ στο Κουκάκι χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που σύμφωνα με την αστυνομία είχε ως στόχο το γραφείο του Γενικού Γραμματέα, είχε τοποθετηθεί έξω από το διαμέρισμα που βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του κ. Σούρλα στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας.
Θορυβημένοι βγήκαν έξω μία γυναίκα που μένει εκεί και ο σύζυγός της, γιατροί στο επάγγελμα και οι δύο. Η γυναίκα υπέστη ελαφρά εγκαύματα και διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες ενώ και ο σύζυγός της νοσηλεύεται καθώς υπέστη αναπνευστικά προβλήματα.
Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.
Διπλή εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια, σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα, με διαφορά περίπου πέντε λεπτών, σε κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ και σε γραφεία του ΙΟΒΕ στην Αθήνα.
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, στην οδό Αεροπόρου Παπαναστασίου στο Κουκάκι, όπου οι άγνωστοι εμπρηστές είχαν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από έξι γκαζάκια. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.
Αμέσως μετά ακολούθησε η έκρηξη στο κτίριο του ΕΣΠΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οδό Μιχαλακοπούλου στα Ιλίσια. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τέσσερα γκαζάκια, από τα οποία προκλήθηκαν επίσης μικρές ζημιές στην είσοδο.
 Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δήλωσή του.
"Καταδικάζουμε δριμύτατα την 'τυφλή' επίθεση με γκαζάκια στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο θύμα των θρασύδειλων δραστών" ανέφερε και εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι επιθέσεις στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ δεν είχαν θύματα.
Τέλος, δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι "η νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή θα καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου".
Ο ίδιος ο Γ. Σούρλας δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα από τη ΓΓ Διαφάνειας , φέρνουν αποτελέσματα και πως περίμενε νωρίτερα κάποιο χτύπημα. Η συγκεκριμένη επίθεση, τόνισε , σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μας πτοήσει και να εμποδίσει το έργο μας κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας.
Καταδικάζει η Δημοκρατική Αριστερά
"Καταδικάζουμε απερίφραστα το μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια στο γραφείο του γενικού γραμματέα διαφάνειας και στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ. Από τις επιθέσεις των θρασύδειλων δραστών χτυπήθηκαν ανυποψίαστοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και η γιατρός Ελένη Πλέσσα" αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
"Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι όσοι με τη βία απειλούν τη δημοκρατία. Τα γκαζάκια και οι βομβιστικές επιθέσεις δεν απειλούν κανένα «σύστημα», αντίθετα απειλούν ανθρώπινες ζωές!" προστίθεται.
 Το ΚΚΕ
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθέσεις με γκαζάκια στο γραφείο του Γ.Γ. Διαφάνειας Γ. Σούρλα και στα γραφεία του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ, που οδήγησαν στον τραυματισμό δύο ανθρώπων. Αυτές οι ενέργειες αντικειμενικά αξιοποιούνται από εκείνους που επιδιώκουν την πιο σκληρή εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη" και την καταστολή του λαϊκού κινήματος» επισημαίνεται σε σχόλιο του κόμματος.
Και προστίθεται ότι «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ερευνήσει και να αποκαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες επιθέσεις, όπως και από άλλες στο παρελθόν που παραμένουν ανεξιχνίαστες».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass