ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην Αθήνα

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2013 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:45
ΑΘΗΝΑ
Με το σύνθημα «Η Αθήνα δικιά μας», πραγματοποιείται το Σάββατο στην πλατεία Κλαυθμώνος το 9ο Athens Pride. «Η παρέλασή μας σταδιακά μεγαλώνει. Ο δρόμος, όμως, για την ισότητα και το σεβασμό είναι ακόμη μακρύς» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όπου γίνεται εκτενέστατη αναφορά στο έλλειμμα θεσμικής-κοινωνικής προστασίας και ίσων δικαιωμάτων των LBGT ατόμων στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει την άρση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και είναι συμπαραστάτης και αρωγός στον αγώνα.
Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει το Athens Gay Pride, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της: «Η εμμονική άρνηση του ελληνικού κράτους να αναγνωρίσει στα ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα που απορρέουν από αυτή τη βιοτική σχέση συνιστά άνιση μεταχείριση εις βάρος τους, κατά παράβαση του πλέον ευρωπαϊκού κεκτημένου και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
"H ίση μεταχείριση των πολιτών εκ μέρους του κράτους, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό είναι υποχρέωση της Πολιτείας.»
Το Φεστιβάλ της Αθήνας, αλλά και το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης στηρίζει η «Δράση».
Καθ' όλη τη διάρκεια των φεστιβάλ και στις δύο πόλεις θα υπάρχει περίπτερο της «Δράσης» στους χώρους των εκδηλώσεων, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν με στελέχη του κόμματος και να λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις μας για ζητήματα κοινωνικών δικαιωμάτων.
To πρόγραμμα
To Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με το «Banner Project–Absent Friends». Όλοι και όλες θα μπορούν να αφήσουν το μήνυμά τους στο ειδικό πανό, προς τιμή, μνήμη και αλληλεγγύη σε όσες/όσους δεν είναι μαζί μας σήμερα.
Μεταξύ 12:00 και 17:00: θα λειτουργεί το «Εργαστήριο Πλακάτ», ώστε όλοι και όλες να δώσουν το δικό τους χρώμα και λόγο στην Παρέλαση.
Στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι χαιρετισμοί με πρώτο από τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη.
Από τις 18.00 το απόγευμα, πιστοποιημένοι καθηγητές zumba θα αναλάβουν να ξεσηκώσουν το πλήθος.
Μισή ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η Παρέλαση (με τους QUILOMBO), ενώ από τις 9 το βράδυ θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτυ και συναυλία.
Το Athens Pride 2013 έχει καταρτίσει έναν μακρύ κατάλογο με αιτήματα για τη νομική κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου -κάτι που οφείλει να παρέχει σε όλα τα μέλη της κάθε δημοκρατική κοινωνία.
Η LGBT κοινωνία της Ελλάδας στο σύνολο της απαιτεί:
Επέκταση του Προεδρικού Διατάγματος 132/2012 για τη Σύσταση Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας ώστε να περιλαμβάνει σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου με μέριμνα για αποτελεσματική και επαρκή προστασία στα θύματα ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας.
Πλήρης ενσωμάτωση της απόφασης-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ έτσι όπως ψηφίστηκε στις 11.3.2013, συμπεριλαμβάνοντας και την ταυτότητα φύλου, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικά ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου από κάθε μορφής ρητορική και πράξεις μίσους.
Εισαγωγή μαθημάτων σεξουαλική αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με ισότιμη αναφορά σε σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.
Προσθήκη στο Σύνταγμα της χώρας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου ως κατηγορία για την οποία απαγορεύεται κάθε διάκριση (στο πρότυπο της ευρωπαϊκής χάρτας δικαιωμάτων).
Επέκταση του Οικογενειακού Δικαίου έτσι ώστε να παρέχεται ουσιαστική ισότητα και πρόσβαση στον πολιτικό γάμο στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.
Ισότιμη πρόσβαση σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, παρένθετη μητρότητα, υιοθεσία και γονεϊκότητα σε LGBT ζευγάρια.
Δημόσια ενημέρωση για το νόμο 3304/2004, που απαγορεύει κάθε διάκριση στην εργασία και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, μεταξύ άλλων, προσθήκη της ταυτότητας φύλου στους λόγους προστασίας, καθώς και διεύρυνσή του και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass