ΜΕ 13.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

Μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων μέχρι τέλος Ιουνίου

* Μανιτάκης: Δεν παραιτούμαι, δεν παρατώ αυτό που ανέλαβα

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2013 22:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:46
ΑΘΗΝΑ
Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν μετακινηθεί 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.
O ίδιος πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν κλείσει Οργανισμοί του Δημοσίου και επισήμανε ότι «πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να μη γίνουν τυφλές απολύσεις».
Σχετικά με το θέμα των επίορκων ο κ. Μανιτάκης είπε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια.
Σχετικά με τη σεναριολογία αποχώρησής του από το υπουργείο, ο κ. Μανιτάκης ξεκαθάρισε: «Δεν παραιτούμαι, δεν παρατώ αυτό που ανέλαβα».
ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δύσκολη αναμένεται να είναι η επόμενη σχολική χρονιά αφού τα σχολεία θα λειτουργήσουν αποδυναμωμένα από εκπαιδευτικό προσωπικό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο με 13.000 λιγότερους δασκάλους και καθηγητές τα δημόσια σχολεία καθώς οι 6.000 εκπαιδευτικοί που συνταξιοδοτούνται (3.500 στη δευτεροβάθμια και 2.500 στην πρωτοβάθμια) δεν θα αντικατασταθούν, ενώ δεν θα προσληφθούν και 7.000 αναπληρωτές.
Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και μεταθέσεις.
Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι, οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά -σύμφωνα με τον νέο νόμο-, είτε σε σχολεία της ίδιας περιφέρειας είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει ανάγκη.
,Σε αυτό το εξαιρετικά δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να προστεθούν και οι μηδαμινές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass