ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

Κον Μπεντίτ: Αυταρχικό το κλείσιμο της ΕΡΤ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2013 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:53
ΑΘΗΝΑ
Αυταρχική είναι η κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ με αυτό τον τρόπο, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου - των Οικολόγων Πράσινων και των Πράσινων ευρωβουλευτών – που διοργανώθηκε στην Αθήνα ο Daniel Cohn Bendit.
Ο Daniel Cohn Bendit κάλεσε όλους τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους να συναντήσουν τους Ευρωπαίους Πράσινους και τις δημιουργικές κοινωνικές και οικολογικές δυνάμεις σε μια ορμητική πορεία, ριζοσπαστική και υπεύθυνη, «για να αλλάξουμε την Ελλάδα, για να αλλάξουμε την Ευρώπη» αλλά και την πολιτική. Υπογράμμισε ότι έχουμε ανάγκη από ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα, αποφασισμένο να καταπολεμήσει τις δυσλειτουργίες που οδήγησαν τις κοινωνίες μας και την Ευρωπαϊκή Ιδέα στο χείλος της αβύσσου.
Αναφερόμενος στην κρίση, τόνισε ότι πρέπει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, να σταματήσουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο και να αρχίσουμε όλοι μαζί να συζητάμε για λύσεις και προτάσεις. Οι κυβερνώντες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, συχνά μιλούν για μονόδρομους. Όμως στην πολιτική, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Διαφορετικά δεν υπάρχει δημοκρατία.
Σχετικά με την κρίση της ΕΡΤ τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Παρόλα αυτά, η κίνηση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, δεν είναι δημοκρατική αλλά αυταρχική. Θα είναι ακόμα πιο σοκαριστικό αν η Ευρώπη αποδεχτεί αυτή την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.
Η Rebecca Harms αναφέρθηκε στο ρόλο που προτίθενται να αναλάβουν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι Πράσινοι, να γεφυρώσουν δηλαδή το χάσμα ανάμεσα σε Βορρά και Νότο. Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις σε μια δημοκρατική χώρα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς δημόσια τηλεόραση. Παρά τις ατυχείς επιλογές της κυβέρνησης, η ίδια μιλώντας με δημοσιογράφους και εργαζομένους στην ΕΡΤ, δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης στην Ελλάδα.
Αναφέρθηκε στην επίσκεψη της στην Αμυγδαλέζα όπου διαπίστωσε ότι οι συνθήκες έχουν σαφώς χειροτερέψει από τον Νοέμβριο του 2012 όταν είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το κέντρο κράτησης. Αναφέρθηκε ειδικά στους χώρους κράτησης των παιδιών που είναι απαράδεκτοι, και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης οπότε και οι λύσεις απαιτούν αντιμετώπιση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όσον αφορά στην επίσκεψη της στη Χαλκιδική στα ορυχεία εξόρυξης χρυσού διαπίστωσε ότι ένα από τα πιο όμορφα δάση της Νότιας Ευρώπης πρόκειται να καταστραφεί. Τόνισε ότι οι εξορυκτικές δραστηριότητες θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και αναρωτήθηκε αν η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αναλάβει το ρίσκο, να καταστρέψει το δάσος και το βουνό μόνο και μόνο για να κερδίσει μια εταιρία που ονομάζεται Eldorado.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass