ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Τσίπρας: Κύριε Σαμαρά τελειώσατε! Καληνύχτα...

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2013 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:53
ΑΘΗΝΑ
Σε μία προεκλογικού τύπου ομιλία στην πλ. Συντάγματος με μαζική συμμετοχή, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρότατη προσωπική επίθεση εναντίον του Α. Σαμαρά, λέγοντας ότι "απόψε τελειώνουμε την κυβέρνηση της καταστροφής".
"Φτάνει πια, τελειώνουμε ένα χρόνο απειλών, ψεμάτων εκβιασμών, ως εδώ η συρρίκνωση της δημοκρατίας", είπε και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε: "Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε, η δημοκρατία κατακτήθηκε με θυσίες δεν θα την πάρετε πίσω με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου".
"Κύριε Σαμαρά τελειώσατε! Να το επαναλάβω άλλη μία φορά να το εμπεδώσετε. Τελειώσατε είτε τα βρείτε είτε δεν τα βρείτε απόψε. Καληνύχτα σας κ. Σαμαρά", τόνισε εμφατικά.
Και πρόσθεσε: "Φεύγοντας να αφήσετε τα ασημικά στη θέση τους, δεν ανήκουν σε σας, ανήκουν στον ελληνικό λαό".
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε "πραξικόπημα" το λουκέτου στην ΕΡΤ, για να υπογραμμίσει ότι "το δημόσιο σήμα παύει να εκπέμπει όταν η δημοκρατία μπαίνει στο γύψο ή όταν ξένα στρατεύματα μπαίνουν στη χώρα".
Χαρακτήρισε τον Α. Σαμαρά και τον Σ. Κεδίκογλου "αρχιερείς της κομματοκρατίας και του ρουσφετιού", για να σχολιάσει: "Το λουκέτο της ΕΡΤ είναι το κύκνειο άσμα του κ. Σαμαρά και της κυβέρνησης".
"Ο κ. Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του. Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων. Και δεν είδε, ούτε πρόβλεψε, το Βατερλό που του προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η μεγάλη πλειοψηφία το λαού μας", τόνισε.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι σκοπός της κυβέρνησης ήταν να σιγήσει τη φωνή των δημόσιων Μέσων Ενημέρωσης για να συνεχιστεί "ο βιασμός της δημοκρατίας από τα ιδιωτικά ΜΜΕ".
Έδωσε δέσμευση για επαναφορά του κατώτατου μισθού, χαρακτηρίζοντας το "όχημα να βγούμε από την κρίση". Πρόσθεσε ότι την Πέμπτη -στην Καβάλα- θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.
"Κάθε μεταρρύθμιση στην οικονομία, δεν έχει στο επίκεντρο τους τραπεζίτες και τους αεριτζήδες, αλλά τους ανθρώπους της παραγωγής και της καινοτομίας", είπε και συμπλήρωσε:
"Κάθε μεταρρύθμιση στο κράτος, δεν έχει στο επίκεντρό της την ανασφάλεια και τις απολύσεις, αλλά την ενίσχυση του κοινωνικού του χαρακτήρα και της προσφοράς του στον πολίτη. Κάθε μεταρρύθμιση στο πολιτικό σύστημα έχει στο επίκεντρό της όχι περιορισμούς της δημοκρατίας και των ελευθεριών, αλλά περισσότερη δημοκρατία, περισσότερες ελευθερίες, μεγαλύτερες δυνατότητες συμμετοχής του πολίτη στις αποφάσεις που αφορούν στη ζωή του".
"Αλλά σήμερα η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι η να δοθεί ο λόγος στο λαό", σημείωσε.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία: Ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη δημοκρατία. Και είναι καθήκον όχι μόνο της αριστεράς, αλλά κάθε δημοκράτη, να αντισταθεί και να αντιταχθεί σε αυτή την επέλαση των φαντασμάτων του εμφυλίου".
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε στην ομιλία του λέγοντας: "Οι μέρες που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι εύκολες μέρες. Οι σειρήνες του αποπροσανατολισμού θα οργιάσουν στους δέκτες της ιδιωτικής τηλεόρασης. Οι εκβιασμοί και οι απειλές αυτή τη φορά θα είναι δυο φορές πιο ξεδιάντροποι απ’ ότι πέρυσι. Όμως θα τα καταφέρουμε".
"Ο λαός μας δε θα τους φοβηθεί. Θα εμπιστευτεί τη δική του δύναμη και θα δικαιωθεί. Διότι ο πόθος για αξιοπρέπεια, για δημοκρατία, για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, αυτή τη φορά θα αποδειχτεί πιο δυνατός από το φόβο και από το μαύρο στις οθόνες και στις ψυχές που σπέρνουν οι πανικόβλητοι εντολοδόχοι των συμφερόντων".
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass