ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΣΑΛΜΑΣ, ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ

Δεν θα αυξηθεί η συμμετοχή ασφαλισμένων του ΕΟΠΠΥ

* «Ο ΕΟΠΥΥ δεν έπεσε έξω» λέει ο πρόεδρος του οργανισμού

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2013 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:56
ΑΘΗΝΑ
Τα μέτρα που θα ληφθούν για να μειωθεί το έλλειμμα στον ΕΟΠΥΥ δεν θα επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, στρέφοντας συγχρόνως τα βέλη του κατά της διοίκησης του οργανισμού.
Ο κ. Σαλμάς τόνισε ότι θα υπάρξουν μέτρα όχι προς τους ασφαλισμένους, αλλά προς τους παρόχους. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών» υπογράμμισε.
Ο αναπληρωτής υπουργός έριξε τις ευθύνες για το αυξημένο έλλειμμα στον οργανισμό, που σύμφωνα με εκτιμήσεις φτάνει τα 3 δισ. ευρώ, στην ίδια τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. «Ο οργανισμός έχει μία διοίκηση και αυτή λογοδοτεί» είπε και πρόσθεσε ότι από το υπουργείο Υγείας είχε ζητηθεί εδώ και δύο μήνες η λήψη μέτρων.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Το έργο του ΕΟΠΥΥ υπερασπίζεται ο πρόεδρος του οργανισμού, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, την ώρα που η τρόικα θέτει ανοιχτά πλέον θέμα βιωσιμότητάς του, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια για την οικονομική του κατάσταση.
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν παροχές του οργανισμού προς τους ασφαλισμένους με στόχο να συρρικνωθούν οι δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλείες και λοιπές παροχές υγείας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, φτάνει τα 3 δισ. ευρώ.
Ο κ.Παπαγεωργόπουλος είπε ότι «ο ΕΟΠΥΥ ήρθε για να μείνει, αφορά την υγεία όλων των Ελλήνων και δεν είναι κάποιο μαγαζί».
Ο πρόεδρος του οργανισμού τόνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έπεσε έξω, αλλά «δημιουργήθηκε βίαια με προβλήματα οργανωτικά, οικονομικά και λειτουργικά». Ωστόσο, τόνισε ότι φέτος τα προβλήματα είναι λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι τα ταμεία που συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν τον ΕΟΠΥΥ είχαν προϋπολογισμό υγείας το 2011 περί τα 11 δισ. ευρώ, ενώ το 2013 ο ΕΟΠΥΥ έχει προϋπολογισμό για την υγεία στα 6 δισ. ευρώ.
«Από τις 10 κρινόμενες δαπάνες, οι 8,5 πήγαν καλά και η 1,5 δεν πήγε και αφορά τις δαπάνες για τις διαγνωστικές θεραπείες» είπε ο κ.Παπαγεωργόπουλος, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι γενικά δεν πήγε καλά ο οργανισμός.
Για τα χρήματα που χρωστά ο οργανισμός στους γιατρούς ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσει πάλι η ροή χρημάτων και οι γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ θα πληρωθούν για τον Ιανουάριο.
Στα όσα ακούγονται περί αντικατάστασής του ο κ. Παπαγεωργόπουλος τόνισε: «Η κυβέρνηση μου έκανε την τιμή να μου δώσει αυτή τη θέση. Δεν μου αρέσει να στρογγυλοκάθομαι σε καρέκλες. Αν θεωρούν ότι κάτι άλλο πρέπει να γίνει εγώ θα πω ένα ευχαριστώ στον κ. Σαμαρά που με εμπιστεύτηκε».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass