ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

Ετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:03

 

Χωρίς τζόκερ, λόττο, ΚΙΝΟ, θα μείνουν την ερχόμενη Τρίτη οι παίκτες τυχερών παιχνιδιών. Στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, αντιδρούν οι πράκτορες της εταιρίας και ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. Νομού Λάρισας Νίκο Τσολάκη «θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση είναι μια εχθρική ενέργεια εναντίον του κλάδου», ενώ υποστηρίζει ότι «δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, θα έχει λιγότερα έσοδα, και ευνοεί τον παράνομο τζόγο».

Παράλληλα οι πράκτορες επισημαίνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης απειλούν την επιβίωσή τους και καλούν όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία που θα γίνει στην Αθήνα την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου.

«Ειδικότερα δε η απαλλαγή από τον φόρο για άλλες επιχειρήσεις, στον χώρο μας, εκτός ΟΠΑΠ ΑΕ, την καθιστά ενέργεια διπλά εχθρική, κατευθυνόμενη και στοχευόμενη», αναφέρει ο Νίκος Τσολάκης και προσθέτει ότι «για αυτό από σήμερα αρχίζει ο πόλεμος, εναντίον αυτής της απόφασης και εναντίον αυτών που την πήραν. Χωρίς περιστροφές και μασημένα λόγια».

Οι πράκτορες παιχνιδιών πρόγνωσης ΟΠΑΠ δηλώνουν ότι η επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια: Είναι καταστροφική για τους πράκτορες. Δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης. Θα φέρει συνολικά λιγότερα έσοδα από τα σημερινά στο κράτος. Ευνοεί τον παράνομο τζόγο και τους βαρόνους του χώρου. Καθιστά ανακόλουθη την κυβέρνηση.

Αντιδρώντας, λοιπόν στις αποφάσεις της κυβέρνησης το Δ.Σ. της ΠΟΕΠΠΠ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας του κλάδου με κάθοδο όλων των πρακτόρων στην Αθήνα και με πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών. «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση δε, ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες μορφές αγώνων και κινητοποιήσεων», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου στη Λάρισας και προσθέτει «η προσπάθεια να μας κλείσουν δεν θα περάσει. Η προσπάθεια για αποδυνάμωση του νόμιμου δικτύου θα αποτύχει. Αυτοί που καλύπτουν τους παράνομους θα αποκαλυφθούν. Θα παλέψουμε μέχρι την τελική μας δικαίωση».

Για τους παραπάνω λόγους καλούν όλους τους συναδέλφους τους σε καθολική συμμετοχή στην απεργία, σε δυναμική και μαζική παρουσία στη συγκέντρωση και στην πορεία της Αθήνας. Ενωμένοι όπως λένε και αποφασισμένοι θα υπερασπιστούν την επιβίωσή τους. «Και αυτό τον αγώνα θα τον κερδίσουμε γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας. Δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο των πρακτορείων μας».

Τέλος να σημειωθεί ότι το Σωματείο έχει ναυλώσει λεωφορείο για τη μετακίνηση στην Αθήνα ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για τα μέλη του.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass