«ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ»

Σύσκεψη χωρίς αποφάσεις, προεξοφλεί ο Πρ. Παυλόπουλος

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:22

 

ΡΩΜΗ
«Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Είναι μια διαδικασία για το πώς θα προσεγγίσουμε, από κοινού, κύριας σημασίας θέματα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνομιλία του με ιταλούς δημοσιογράφους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Ρώμη.
Ο κ. Παυλόπουλος προσέθεσε ότι στο συμβούλιο θα μετάσχουν «όλα τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και ότι θα συζητηθούν η αναθεώρηση του Συντάγματος, το προσφυγικό και το ασφαλιστικό σύστημα.
Κύριος στόχος της χώρας, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είναι «η σταθεροποίηση της πορείας της μετά τη θετική απόφαση του Eurogroup».
Σε σχέση με το προσφυγικό κατέστησε σαφές ότι «είναι θέμα ανθρωπιστικό», ότι υπάρχει «σαφής διάκριση ανάμεσα σε πρόσφυγες και σε τρομοκράτες» και ότι «στην περίπτωση των τρομοκρατών η ανοχή είναι μηδενική».
«Η Ελλάδα πληροί όλες τις υποχρεώσεις της για ελέγχους, και όσοι πέρασαν από την επικράτειά μας ελέγχθηκαν πάντα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι «η χώρα μας δεν φέρει καμία ευθύνη για είσοδο τρομοκρατών στην Ευρώπη, και κανείς, άλλωστε, δεν της επέρριψε σχετικές ευθύνες».
Σε σχέση πάντα με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των προσφυγικών ροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα ζητά τη στήριξη και δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε η Frontex να μετατραπεί σε πραγματική ευρωπαϊκή ακτοφυλακή» ενώ, αναφερόμενος στο πόσο επιβεβλημένο είναι να τερματισθεί ο πόλεμος στη Συρία, έκανε λόγο για «υπαρξιακή ανάγκη για την Ευρώπη».
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψής του στην Ιταλία, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε «ιδιαίτερα συγκινημένος» από την στάση του Ιταλού Προέδρου Σέρτζιο Ματταρέλλα και της προέδρου της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολτρίνι.
Υπήρξε «πλήρης ταύτιση απόψεων» και στηρίζουν δυναμικά «τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να μείνει στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη» και «αναγνωρίζουν τις θυσίες του λαού μας και το ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του» ανέφερε.
Επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι οι επόμενοι σημαντικοί σταθμοί είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αναδιάρθρωση του χρέους, βάσει των όσων προβλέπονται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει σοβαρός έλεγχος των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκράτες ή πρόσφυγες.
Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι τουρκικές αρχές μπορεί να συνεργάζονται με τους διακινητές και υπογράμμισε ότι «η Τουρκία θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της».
«Η χώρα αυτή πρέπει να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, εμείς θέλουμε συνεργασία με την Τουρκία αλλά πρέπει να σεβασθεί το γραπτό και εθιμικό δίκαιο» είπε ο κ. Παυλόπουλος. Σε σχέση, τέλος, με την ελληνική οικονομική πραγματικότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «είναι κύριας σημασίας να μπορέσει να τονωθεί η εσωτερική ζήτηση, ώστε, με τον τρόπο αυτό, να στηριχθεί η οικονομική ανάκαμψη στο σύνολό της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass