ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ 63 ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

Η δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:23

 

ΑΘΗΝΑ

Ξεκίνησε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη για τη «σύμβαση 8002» του ΟΤΕ με τη Siemens, σκέλος της υπόθεσης των παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρίας. Είναι η πρώτη δικογραφία, από το σύνολο των υποθέσεων της Siemens που φθάνει στο ακροατήριο.
Η δίκη άρχισε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους τους να είναι όρθιοι και τον πρόεδρο του  δικαστηρίου να μην κάνει χρήση των μικροφώνων.
Από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εμφανίστηκαν 30. Ανάμεσά τους, ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής. Οι ιδιώτες, χρηματιστές και επιχειρηματίες, Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Λέτσας.
Στο εδώλιο κάθισε το τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος είναι κρατούμενος για υπόθεση των εξοπλιστικών, ενώ απών είναι ο άλλοτε υφιστάμενός του Φάνης Λυγινός.
Παρούσα, επίσης, ήταν η Μάρια Καραβέλα σύζυγος του καταζητούμενου, πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο.
Κανένας από τους Γερμανούς, που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση, δεν κάθισε στο εδώλιο. Ωστόσο όλοι εκπροσωπούνται από Έλληνες δικηγόρους ενώ η πλειονότητα έχει διορίσει και Γερμανούς συνηγόρους υπεράσπισης.
Για τρεις κατηγορούμενους δηλώθηκε ότι έχουν αποβιώσει. Δύο εκ των κατηγορουμένων, δήλωσαν ότι δεν έχουν δικηγόρους και το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων.
Η διαδικασία διεκόπη προκειμένου να προσέλθει Γάλλος μεταφραστής για τον κατηγορούμενο κ. Όσβαλντ, πράγμα που δεν έγινε.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass