ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Ηρεμία επικρατεί στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 0:06

ΑΘΗΝΑ

Ηρεμία επικρατεί στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης όπου το Σάββατο υπήρξε ένταση ανάμεσα σε οικονομικούς μετανάστες από την Ασία και την Αφρική και την αστυνομία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Παράλληλα, από το πρωί συνεχίζονται οι εργασίες για τον φράχτη που ξεκίνησε η γειτονική χώρα και «πυροδότησαν» τα προχθεσινά επεισόδια.

Πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία, στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στην είσοδό τους στην ΠΓΔΜ και σύμφωνα με την αστυνομία, από προχθες έως χθες από την ουδέτερη ζώνη έχουν περάσει 3000 άνθρωποι.

Στην περιοχή παραμένουν μόνο περίπου 1000 οικονομικοί μετανάστες η διαμονή των οποίων σε πρόχειρα καταλύματα δυσκολεύει από το τσουχτερό κρύο και την αλλαγή του καιρού.

Εν τω μεταξύ, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης ο μαροκινός μετανάστης που υπέστη, το μεσημέρι του Σαββάτου, εγκαύματα από ηλεκτροπληξία, στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης.

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Έκκληση προς όλους να σεβαστούν την ουδετερότητά του και να βοηθήσουν στην ελεύθερη πρόσβαση στα ιατρεία του και την απρόσκοπτη περίθαλψη τραυματιών στην Ειδομένη, απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με ανακοίνωσή του, με αφορμή την μετ' εμποδίων - όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του - παροχή πρώτων βοηθειών στον Μαροκινό μετανάστη ο οποίος υπέστη εγκαύματα από ηλεκτροπληξία.

"Η διακομιδή του τραυματία έγινε μετ΄ εμποδίων από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, διότι στο χώρο είχαν συρρεύσει άτομα που ουδεμία σχέση είχαν με το ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού, παρεμποδίζοντας τόσο τη μεταφορά του με το φορείο, όσο και την παροχή των πρώτων βοηθειών, καθώς είχαν αποκλείσει την ιατρική σκηνή και επιχειρούσαν την είσοδό τους σε αυτήν, δυσχεραίνοντας το έργο του προσωπικού και των εθελοντών" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass