ΤΣΙΠΡΑΣ: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το μιντιακό σύστημα ξεψυχά και βρυχάται

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2015 1:48

 

ΑΘΗΝΑ

"Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά". Με αυτή την αραβική παροιμία ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχωρά, πετυχαίνει τους στόχους της και καταρρίπτονται σενάρια περί οικουμενικής και συνεργασιών.

"Όσο πιο κοντά φτάνουμε στο στόχο να ξεφύγουμε από την Επιτροπεία, όσο πιο κοντά φτάνουμε στο στόχο της πρώτης αξιολόγησης, η διαπραγμάτευση για το χρέος, όσο πιο κοντά φτάνουμε στην πηγή, τόσο θα κλονίζονται τα κέντρα της εξουσίας έξω από το Κοινοβούλιο, που έκαναν κουμάντο", σημείωσε.

"Ας μην παρουσιάζουν την αστάθεια τη δική τους, ως πολιτική αποσταθεροποίηση" τόνισε.

Ανέφερε δε πως η πολιτική αποσταθεροποίηση αφορά στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Ένα μηντιακό σύστημα ξεψυχά και βρυχάται. Ξεψυχά γιατί ψηφίστηκε ο νόμος που βάζει τάξη στα ΜΜΕ, και βρυχάται γιατί η Δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνειά τους. Αυτά που ήξεραν ας τα ξεχάσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε κανένα", τόνισε.

Εξέφρασε ικανοποίηση για τη διαπραγμάτευση και τα αποτελέσματα της, τονίζοντας πως παρά την κινδυνολογία, τελικά δεν επιβαρύνεται η μεσαία οικογένεια με την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και ότι βρέθηκαν ισοδύναμα.

"Εμείς θα αντέξουμε"

Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός, ανέφερε και πρόσθεσε: "Εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε, αλλά θα πετύχουμε και τους στόχους μας. Και ο λαός θα κρίνει το έργο μας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το Φθινόπωρο του 2019. Εμείς θα αντέξουμε, ας αντέξουν και αυτοί που μέχρι τώρα μας πολεμούν".

"Κόντρα στις καταστροφολογικές εκτιμήσεις, καταλήξαμε σε ρυθμίσεις πολλαπλά προστατευτικές για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία", είπε αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια.

Και πρόσθεσε: "Το πετύχαμε αυτό ανατρέποντας τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αλλά και την αρχική θέση των δανειστών που ήθελαν καθεστώς προστασίας μόνο για το 16% των οφειλετών".

"Η διατήρηση του καθεστώτος των 100 δόσεων είναι πολλαπλά ευεργετική για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά και για τα δημόσια ταμεία", επισήμανε και πρόσθεσε: "Και εδώ διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, όπως διαψεύστηκαν και για τον ΦΠΑ στην Εκπαίδευση και στην υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών".

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι τα τελευταία στοιχεία διαψεύδουν τις προβλέψεις για ύφεση στο 2,5% και αντίθετα, κάνουν λόγο για μηδενική ύφεση ή ακόμα και για οριακή ανάπτυξη εντός 2015.

"Τα κρατικά έσοδα έχουν αυξηθεί και ταυτόχρονα φαίνεται αυξημένη και η κατανάλωση. Μπορεί κανείς", είπε ο πρωθυπουργός, "να τολμήσει την εκτίμηση ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016, η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης".

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μετά από συζητήσεις μηνών με διάφορες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, την δημιουργία ειδικής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα εξετάζει το πρόγραμμα που υλοποιείται στην χώρα μας.

Για το ΕΣΡ

"Έχουμε ήδη περάσει στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος, το νόμο για τα ΜΜΕ", ανέφερε και πρόσθεσε: "Και τώρα η ευθύνη είναι στην αντιπολίτευση, η οποία πρέπει να συναινέσει επιτέλους για τον ορισμό των μελών του νέου ΕΣΡ, ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τις άδειες. Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό, αν υπάρχει σκέψη να μην στελεχωθεί το ΕΣΡ. Εμείς σε κάθε περίπτωση περιμένουμε, αλλά δεν θα αφήσουμε το θέμα στις καλένδες και εξηγούμαστε: Αν δεν προχωρήσει άμεσα ο ορισμός των μελών του ΕΣΡ δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε".

Αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, λέγοντας ότι "μολονότι δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, της λαθρεμπορίας και της διαφθοράς, βελτιωνόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο".

Μίλησε και για την άρνηση της αντιπολίτευσης να συζητήσει το ασφαλιστικό: "Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το αν θα έχουμε την δυνατότητα να δίνουμε συντάξεις σε μερικά χρόνια, δεν είναι εθνικό θέμα. Δηλαδή δεν είναι εθνικό θέμα, ένα θέμα που αφορά την κοινωνική μας συνοχή".

"Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ όσο και αν κάποιοι το επιθυμούν", υπογράμμισε και προέβλεψε ότι οι πιέσεις από τα συστημικά κέντρα εξουσίας θα συνεχίσουν να εντείνονται.

"Είναι δεδομένο ότι το σύστημα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας δεν νιώθει άνετα με την διακυβέρνηση μας. Γι αυτό βρισκόμαστε σε διασταυρούμενα πυρά. Πρέπει γι αυτό να ανεβάσουμε ρυθμούς. Όχι μόνο στο πεδίο του κυβερνητικού έργου αλλά και μέσα στην κοινωνία, στους θεσμούς της, στα κινήματα, στα σωματεία. Οφείλουμε να κινητοποιηθούμε άμεσα όχι μόνο για να υλοποιούμε πολιτικές δεσμεύσεις, αλλά για να αλλάζουμε κάθε μέρα τους κοινωνικούς συσχετισμούς. Να υπερασπιζόμαστε την κυβέρνηση και το έργο της. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε την στήριξη του ελληνικού λαού", κατέληξε.

Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθη λίγα 24ωρα μετά την αποτυχία συνεννόησης στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, η έκβαση του οποίου έχει χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση "αναμενόμενη", διότι "είχε υπονομευθεί εκ προοιμίου η προσπάθεια στοιχειώδους πολιτικής συνεννόησης".

Τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είπε πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία όχι μόνο δεν κινδυνεύει αλλά -αντίθετα- είναι πιθανόν και να ενισχυθεί στο μέλλον.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι "όποτε έγινε οικουμενική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν πέτυχε ποτέ" και πρόσθεσε ότι το καλύτερο σενάριο τώρα είναι να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και, στην πορεία, δυνάμεις που ενδιαφέρονται να αγωνιστούν για να βγει η χώρα από την κρίση να συμπαραταχθούν "είτε με ψήφο είτε με διάλογο είτε με συμμετοχή".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass