Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ,ΣΤΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

«Ανοιχτός» για αξιοποίηση στρατιωτικής περιουσίας

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 1:39
Η συζήτηση για αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει με βάση το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει δουλέψει και τελειοποιεί ο Δήμος Λάρισας, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε στην «Ε» ο Δημ. Βίτσας (λίγη ώρα μετά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά , τη συνάντηση του με τον Κ. Αγοραστό) Η συζήτηση για αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει με βάση το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει δουλέψει και τελειοποιεί ο Δήμος Λάρισας, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε στην «Ε» ο Δημ. Βίτσας (λίγη ώρα μετά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά , τη συνάντηση του με τον Κ. Αγοραστό)

 

«Η συζήτηση με τον Δήμο Λάρισας για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο ωριμότητας, με κεντρική στόχευση το κέρδος για την κοινωνία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας αποκλειστικά στην «Ε».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στην πόλη «η συζήτηση αυτή θα γίνει με βάση το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει δουλέψει και τελειοποιεί ο Δήμος Λάρισας, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας».

Αναδεικνύοντας επιπλέον την αγαστή συνεργασία που φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί για το θέμα με τη δημοτική αρχή, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι «αυτή τη συνεργασία θα την αξιοποιήσει ως υπόδειγμα και για το νέο νόμο αξιοποίησης της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Βίτσας είχε χθες το βράδυ συνάντηση με τη γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια ήταν ο κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης του κόμματος στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο πρόσφατο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι «πολιτικές δυνάμεις του τόπου αποδείχθηκαν κατώτερες του αναμενομένου, βάζοντας το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το κοινωνικό. Η κυβέρνηση ζήτησε να προσυπογράψουν για τη μη περικοπή των συντάξεων, κάτι που αρνήθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε συνεννόηση πάνω σε βασικά κοινωνικά ζητήματα, όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση και η συνταγματική αναθεώρηση. Ξέρουμε όμως καλά πως δεν υπάρχει μόνο το επίπεδο της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων- παρά το γεγονός ότι θα συνεχίσουμε να το επιζητούμε στα καίρια ζητήματα – αλλά υπάρχει και το πιο σημαντικό της συνεννόησης με την ίδια την κοινωνία και η συναίνεσή της».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βίτσας επισήμανε με νόημα ότι όσοι θεωρούν ότι η προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι ένδειξη αδυναμίας πλανώνται πλάνην οικτρά. Η κυβέρνηση έχει και την αποφασιστικότητα και την κοινοβουλευτική δύναμη ώστε να υλοποιήσει την εντολή που της έδωσε ο λαός στις 20 Σεπτεμβρίου. Άρα, αν θεωρεί κανένας ότι τον έχουμε ανάγκη, καλύτερα να γυρίσει πλευρό!

Η κοινωνία και η πατρίδα μας έχει σοβαρά προβλήματα να λύσει και μεγάλες προτεραιότητες, με πρώτη τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ομαλοποίηση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη διαπραγμάτευση για το χρέος».

* Την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρακολούθησαν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Ταφύλλης, οι αντιδήμαρχοι Λάρισας, Δημήτρης Μαβίδης και Αλέκος Μπατζιανούλης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Μάνθος Σαρρής, υποψήφιοι βουλευτές, στελέχη, μέλη και φίλοι του κόμματος.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Το κυβερνητικό στέλεχος ενημερώθηκε από τον κ. Αγοραστό για την πορεία του τρέχοντος ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με τον περιφερειάρχη να σημειώνει πως τα έργα προχωρούν μετά την ομαλοποίηση της διαδικασίας χρηματοδότησης παρά τα προβλήματα συνεργασίας που δημιουργούνται από ορισμένες προμηθεύτριες εταιρείες.

Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη να προχωρήσει το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα αποσυνδεδεμένο από τα έργα της εκτροπής του Αχελώου, έργο. Αναφέρθηκε στις εν εξελίξει εργασίες στην Κάρλα τονίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε σε μόλις μερικούς μήνες να επαναφέρει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο εθνικής σημασίας, ένα έργο που είναι από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά στην Ευρώπη.

Για την τρέχουσα κατάσταση την οικονομία ο κ. Αγοραστός είπε χαρακτηριστικά πως «το παλιό μοντέλο το οποίο εφαρμόζεται σήμερα πέθανε, έξι χρόνια έδωσε τα διαπιστευτήριά του» για να συμπληρώσει την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου το οποίο θα έχει ως πυρήνα το τρίπτυχο της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των παραγωγικών συντελεστών και του ενεργειακού κόστους.

Ως πρόεδρος των περιφερειαρχών τέλος, ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Βίτσα για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού, ενώ συζητήθηκαν και όλες οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass