Κοινή Έκδοση γραμματοσήμων για τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2016 18:03

Κυκλοφορεί αύριο 9 Φεβρουαρίου 2016, ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Ισραήλ, μία Κοινή Έκδοση Γραμματοσήμων, αφιερωμένη στα 25 χρόνια πλήρων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Η έκδοση αποτελείται από ένα γραμματόσημο που σχεδιάστηκε από κοινού και απεικονίζει, συμβολικά, δύο από τα σημαντικότερα λιμάνια των δύο χωρών, της Θεσσαλονίκης και της Χάιφας, υπογραμμίζοντας τον ιστορικό δεσμό των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ελλάδας με το Ισραήλ και την πολυεπίπεδη διαχρονική συνεργασία των δύο λαών.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της Κοινής Έκδοσης, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, κα Ιριτ Μπεν Άμπα, δήλωσε:

«Φέτος το Κράτος του Ισραήλ και η Ελληνική Δημοκρατία γιορτάζουν την 25η Επέτειο Πλήρων Διπλωματικών Σχέσεων. Οι διμερείς σχέσεις μας έχουν ιστορία χιλιάδων χρόνων, καθώς οι δύο αρχαίοι λαοί μας είχαν μεγάλη αλληλεπίδραση στην κοινή μας περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για εκατοντάδες χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε την πατρίδα μεγάλων Eβραϊκών κοινοτήτων σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, τα Ιωάννινα, η Χαλκίδα, η Λάρισα, ο Βόλος, η Κέρκυρα και η Ρόδος. Οι πολιτισμικοί και πνευματικοί θρησκευτικοί διάλογοι που άνθισαν σε αυτά τα εβραϊκά κέντρα είχαν μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια Εβραϊκή Ιστορία και άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στον ελληνικό πολιτισμό. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός σχεδόν αφανίστηκε από την Ναζιστική βαρβαρότητα κατά τη διάρκεια της Σοά (Ολοκαύτωμα). Όμως, εκείνοι οι Έλληνες Εβραίοι που επέζησαν διατήρησαν την μοναδική τους κληρονομιά. Άλλοι μετανάστευσαν στο Ισραήλ και σε άλλα μέρη του κόσμου. Οι Έλληνες Εβραίοι επηρέασαν τον πολιτισμό και οικονομία του Ισραήλ, συμβάλλοντας στην αναγέννηση του Εβραϊκού έθνους στην ιστορική του πατρίδα.

Σήμερα, έπειτα από 25 χρόνια αναβαθμισμένων σχέσεων, το Ισραήλ και η Ελλάδα έχουν θερμές σχέσεις που βασίζονται στη φιλία και τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα. Η πολυδιάστατη συνεργασία σε όλους τους τομείς στην κοινή μας περιοχή, αντικατοπτρίζει την ιστορική και πολιτισμική μας εγγύτητα και τις κοινές δημοκρατικές αξίες μας.

Εύχομαι στις χώρες και τους λαούς μας πολλά ακόμα χρόνια φιλικών σχέσεων.»

ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

0,90 € Λιμάνια Θεσσαλονίκης και Χάιφας 500.000

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ :30 Χ 40 mm σε φύλλα των 15 τεμαχίων με διακοσμητικό απόκομμα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ για την Ελλάδα : Ελένη Αποστόλου

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ : Πολυχρωμία ( οffset )

ΕΚΤΥΠΩΣΗ : “Giesecke & Devrient Matsoukis S.A.”

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ :Κυκλοφορούν στις 09 Φεβρουαρίου 2016 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 08 Φεβρουαρίου 2019, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις Σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης:

1.ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (6.000 τεμ.)

Έχουν παράσταση σχετική με το θέμα της σειράς. Διατίθενται προς 1,70 € ανά τεμάχιο.

2. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ (τεμ. 1.000)

Διατίθενται προς 3,30 € ανά τεμάχιο.

3. ΑΠΛΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 1.000)

Διατίθεται προς 5,20 € ανά τεμάχιο.

4. ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΟ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙ ( 7.000 τεμ.)

Διατίθενται προς 0,90 € ανά τεμάχιο.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ και τα αριθμημένα φυλλαράκια που θα αποσυρθούν στις 08 Φεβρουαρίου 2019.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένο το γραμματόσημο της σειράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass