Ερώτηση Κώστα Χρυσόγονου για την αποχώρηση του ENISA από την Κρήτη

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 19:01


Τα ερωτήματα που εγείρονται από τις κινήσεις αποχώρησης του Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών ENISA από την Κρήτη ανέδειξε με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο ευρωβουλευτής στάθηκε σε σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων που αναφέρουν σχέδια ολικής αποχώρησης του Οργανισμού από την Ελλάδα, τονίζοντας τις θετικές επιπτώσεις που έχει η παρουσία του στην περιοχή. Παράλληλα, κάλεσε την Επιτροπή να εξηγήσει τι έχει να κερδίσει η Ευρώπη με την αποδυνάμωση περιφερειών όπως αυτή της νησιωτικής Ελλάδας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, μετά την απόφαση που ελήφθη για τη διάσπαση της λειτουργίας του και τη μεταφορά εργαζομένων στην Αθήνα[1], ο Οργανισμός για την Ασφάλεια των Δικτύων και των Πληροφοριών ENISA ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη βάση του στην Κρήτη, με τελικό στόχο την ολική αποχώρηση από την Ελλάδα[2]. Καθώς πρόκειται για έναν οργανισμό ιδιαίτερης σημασίας για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ταυτόχρονα η παρουσία του έχει μόνο θετικές επιπτώσεις στην περιοχή της Κρήτης, γεννώνται απορίες σχετικά με τις κινήσεις που έχουν γίνει για την αποχώρησή του οργανισμού.

Ερωτάται η Επιτροπή :

α) Επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα σχετικά με την αποχώρηση του ENISA από την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα;

β) Ποιοί είναι οι λόγοι που οδηγούν σε μια τέτοια απόφαση και τι κέρδος θα έχει η Ευρώπη από την αποδυνάμωση περιφερειών όπως αυτή της νησιωτικής Ελλάδας;

 


[1] http://www.crete.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2718:-enisa-sp-7024929&catid=36&Itemid=361&lang=en#.VrnxaL_lypA

[2] http://www.patris.gr/articles/294173?PHPSESSID=#.VrnaA7_lypA

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass