Σε εξέλιξη η φωτιά στα Άνω Συχαινά της Πάτρας

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2015 18:13
    ΑΠΕ-ΜΠΕ -      



Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Συχαινά Πάτρας, κοντά στις βόρειες συνοικίες της πόλης.

Η φωτιά, λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τα σπίτια. Μάλιστα, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, κατά τη διάρκεια της μάχης που έδιναν με τις φλόγες.

Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν να δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, τα οποία κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, αφού ανεφοδιάζονται σχετικά γρήγορα με νερό, δεδομένου ότι η περιοχή βρίσκεται κοντά στον Πατραϊκό Κόλπο. Στο μεταξύ, συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να γίνει αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης, ενώ, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η κατάσταση είναι δύσκολη δεδομένου ότι το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά σε σπίτια.

«Βασικό μέλημά μας είναι να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τα σπίτια» συνέχισε ο περιφερειάρχης, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι στις περιοχές Συχαινά, Βούντενη κ.α αγωνιούν και ρίχνουν με λάστιχα νερό γύρω από τα σπίτια τους, ώστε να τα προστατεύσουν.

Λόγω της φωτιάς, αλλά και του καπνού που κάλυψε μεγάλο μέρος της Πάτρας. έκλεισε τμήμα της περιμετρικής οδού της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μποτιλιάρισμα στους δρόμους που οδηγούν από την πόλη της Πάτρας προς τις εθνικές οδούς Πατρών-Κορίνθου και Πατρών-Πύργου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass