Μ. Χαρακόπουλος: Οι πολίτες εξεγείρονται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε!

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2016 17:26

 

 

«Η ΝΔ έχει πει ότι δεν ζητάει εκλογές. Είναι σουρεαλιστικό 3-4 μήνες μετά τις εκλογές και μετά από 3 εκλογικές αναμετρήσεις το 2015 να ξαναμιλούμε για εκλογές. Αλλά η συζήτηση αυτή είναι ενδεικτική της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα φλέγοντα ζητήματα που η πολιτική της προκάλεσε». Τα παραπάνω επισήμανε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» και την δημοσιογράφο κ. Άννα Μπουσδούκου.

Ο κ. Χαρακόπουλος για τις εντεινόμενες διαμαρτυρίες από διάφορες κοινωνικές ομάδες τόνισε ότι «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αυτή την ώρα βρίσκεται στους δρόμους, διαμαρτύρεται. Οι πολίτες εξεγείρονται, αντιδρούν, νιώθουν ότι τους κορόιδεψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα λεγόμενα παράλληλα προγράμματα, με τα ισοδύναμα που είχε για κάθε αρνητική όψη της συμφωνίας του μνημονίου που υπέγραψε. Σήμερα βλέπουν ότι κυριολεκτικά τους εξαπάτησε. Θυμούμαι τον κ. Τσίπρα ως άλλον Μαρίνο Αντύπα, πάνω στα τρακτέρ των αγροτών να τους καλεί σε εξέγερση για την ενδεχόμενη μείωση της φοροαπαλλαγής στο αγροτικό πετρέλαιο και σήμερα καταργούν τελείως την ενίσχυση που έπαιρναν οι αγρότες για το αγροτικό πετρέλαιο. Τους βάζουν ένα δυσβάσταχτο κορσέ φορολόγησης με 20 και 26%, ενώ τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές και επενδύουν βεβαίως στον κοινωνικό αυτοματισμό».

Ειδικότερα για τον κοινωνικό αυτοματισμό που προωθείται από την κυβέρνηση ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι τα στελέχη της κυβέρνησης «επιχειρούν να απαξιώσουν το ‘‘κίνημα της γραβάτας’’, αλλά δεν καταφέρνουν τελικά να βάλουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη και βλέπουμε ότι η γραβάτα συνάντησε τελικά και τη γαλότσα και το τρακτέρ και είναι όλοι μαζί στους δρόμους, διεκδικώντας επίλυση των προβλημάτων τους».

                  

Η απειλή εξόδου από τη Σένγκεν έχει σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με την εισροή προσφύγων και μεταναστών, για το οποίο είπε ότι «τα πράγματα έχουν πάρει πια επικίνδυνες ατραπούς, οπότε είναι πολύ σοβαρά για να είναι αντικείμενο εύκολης αντιπολίτευσης και αντιπολιτευτικών κορόνων. Γι’ αυτό και η ΝΔ όλο αυτό το διάστημα ακολουθεί συνετή στάση στο ζήτημα αυτό. Δυστυχώς, όμως, η απειλή εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν και ο κίνδυνος εγκλωβισμού εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων ή μεταναστών στη χώρα μας, έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τις ατυχείς δηλώσεις της πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κας Χριστοδουλοπούλου. Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε ότι εγκαίρως ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης είχε επισημάνει τον κίνδυνο με την πολιτική αυτή, η χώρα να βρεθεί με 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένους από τη στιγμή που οι άλλες χώρες ακολουθούν μια αμυντική πολιτική, ορθώνοντας φράχτες.

Θα έπρεπε νωρίτερα να έχουν ενημερωθεί και να πειστούν οι τοπικές κοινωνίες για την ανάγκη δημιουργίας των hot spots, των σημείων, αυτών, καταγραφής. Το μείζον είναι τι κάνουμε τώρα. Αλλά όταν κλείνουμε τη Αμυγδαλέζα, τι μήνυμα στέλνουμε; Έκλεισε η Αμυγδαλέζα και τώρα υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας άλλων αντίστοιχων χώρων κράτησης και φρούρησης και επαναπροώθησης όσων δεν δικαιούνται άσυλο, όσων δεν είναι πραγματικά πρόσφυγες, γιατί υπάρχει και μια ροή μεταναστών όλα αυτά τα χρόνια που με επίκληση του προσφυγικού προβλήματος που υπάρχει, βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν στην Ευρώπη».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass