Νομοθετική ρύθμιση θα καταθέσει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 18:20
           

Η Βουλή, θα ασχοληθεί δια της Ολομελείας της, εφόσον η Κυβέρνηση φέρει σχετική πρόταση (νομοθετική ρύθμιση), με την συνέχεια και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, κατέστησε σαφές ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας πως «ενδεχομένως αυτό να γίνει πάρα πολύ σύντομα».

Μετά την ψηφοφορία στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η οποία απέβη άκαρπη καθώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος από το Σύνταγμα αριθμών των ψήφων (4/5 των μελών), ο κ. Βούτσης, ξεκαθάρισε ότι το θέμα αυτό, σε ό,τι τον αφορά, δεν θα επανέλθει στη Διάσκεψη.

«Έχουν περάσει τρεις μήνες. Ήμασταν υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τον νόμο, πολύ πιο γρήγορα να έχουμε καταλήξει και σε ονόματα και στη θεσμική θωράκιση αυτής της Αρχής (ΕΣΡ). Αυτό δεν έγινε», ενημέρωσε.

Προσέθεσε όμως, ότι ο «καθένας έχει την άποψή του σχετικά με το γιατί δεν έγινε», και εκφράζοντας την δική του άποψη επ' αυτού, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι «υπήρχαν ακραίες απόψεις που εκκινούσαν, αλλά εκφράστηκαν και μέσα στην Ολομέλεια από ορισμένες πλευρές, για να μην υπάρξει τελικά διαγωνιστική διαδικασία και να παρέλθουν οι μήνες και να υπάρξουν άλλου είδους εξελίξεις στη χώρα, που θα αποτρέψουν να γίνει διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια».

Ο κ. Βούτσης πάντως, αφού επισήμανε ότι διευκρινίστηκε από τις πολιτικές δυνάμεις ποιοι ήθελαν ή ποιοι δεν ήθελαν διαγωνιστική διαδικασία, δήλωσε ότι «δεν το επιρρίπτει σε κάποιον ιδιαίτερα» και κατέληξε στη δήλωσή του: «Υπήρχαν και απόψεις οι οποίες, διά της χρήσεως της δυνατότητος και του δικαιώματος μέσα σε μια οκτακομματική Βουλή να συμπεριληφθεί και να συμμετάσχει στο να διαμορφωθούν τα 4/5, επί της ουσίας λειτούργησαν ως ένα είδος ιδιότυπου βέτο σε αυτή τη διαδικασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass