ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΕ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνθήκες παγετού σε ολόκληρη τη Μαγνησία

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2015 9:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:23

 

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν από χθες το απόγευμα   και θα συνεχιστούν σήμερα στη Μαγνησία. Από το πρωϊ χθες χιόνιζε  σε όλο το Νομό, με μεγαλύτερη ένταση, στον ορεινό όγκο του Πηλίου. Σύμφωνα με e- thessalia.gr το Στις Βόρειες συνοικίες του Βόλου το «έστρωσε», ενώ χιονισμένο είναι το τοπίο σε όλο το Πήλιο και τις Σποράδες. Για αύριο οι μετεωρολόγοι περιμένουν το ύψος του χιονιού στα Χάνια του Πηλίου να ξεπεράσει το ένα μέτρο. Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους όλοι οι οδηγοί που θέλουν να κατεθυνθούν στο Πήλιο.

Τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ προς το Πήλιο από την Πορταριά διεκόπησαν  από τις 10 το πρωϊ και σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν ενώ χθες δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο του ιπτάμενου δελφινιού από Αλόννησο προς Βόλο λόγω ισχυρής θαλασσοταραχής.

Στα Χάνια το χιόνι εκτιμάται ότι θα φθάσει το ένα μέτρο. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην κίνηση των οχημάτων λόγω του παγετού στο ορεινό δίκτυο , ειδικά από αύριο το πρωί . Παγετός αναμένεται να επικρατήσει και στο Βόλο.

Σε όλη τη Μαγνησία επιχειρούν πάνω από 20 μηχανήματα, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, ενώ και ο δήμαρχος Λάρισας κ. Απ. Καλλογιάννης ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο απέστειλε προς βοήθεια ένα εκχιονιστικό γκρέιντερ.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν κανονικά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ σε όλο το Νομό όμως από τις 10 π.μ. και μετά όπως και αύριο δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια προς Ζαγορά, Αϊ Γιάννη, Μακρινίτσα, Δράκεια και Άγιο Λαυρέντιο λόγω παγετού. Επιπλέον από σήμερα το μεσημέρι και αύριο απαγορεύεται με απόφαση της Τροχαίας η κίνηση των βαρέων οχημάτων σε όλο τον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Ανοιχτό είναι το οδικό κύκλωμα προς τη Νοτιοδυτική Μαγνησία ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό.

ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Στην πόλη του Βόλου χιόνιζε  από το πρωί ελαφρά ενώ από χθες τη νύχτα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σε ετοιμότητα είναι τρεις υδροφόρες με αντλίες στο λιμάνι για να τις τροφοδοτήσουν με θαλασσινό νερό. Επίσης έχει γίνει προμήθεια δύο φορτηγών αλάτι. Αν χρειαστεί θαλασσινό νερό θα ρίχνουν και τα πλυντήρια κάδων που διαθέτουν δεξαμενές ενώ ο δήμος διαθέτει και 17 μηχανήματα ιδιωτών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass