ΕΚΛΕΨΕ ΠΡΙΝ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Συνελήφθη 43χρονος για αρχαιοκαπηλία

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2015 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:23

 

Ενας 43χρονος Τρικαλινός, συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων, παράνομη κατοχή πυροτεχνικών ειδών, παράβαση του νόμου περί όπλων, διακεκριμένη περίπτωσης κλοπής και αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Καθώς μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην περιοχή της Πύλης Τρικάλων, βρέθηκε να κατέχει , μεταξύ άλλων μια εκκλησιαστική εικόνα που είχε κλαπεί από μοναστήρι των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρικάλων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης, «μετά από παραγγελία της Ανακρίτριας Ιωαννίνων, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εκκλησιαστική εικόνα Μεταβυζαντινής Περιόδου που απεικονίζει τη Γέννηση διαστάσεων (44 x 32) εκατοστών, η οποία, όπως εξακριβώθηκεμ είχε κλαπεί το Σεπτέμβριο του 2005 από Ιερά Μονή των Ιωαννίνων. Δερματόδετο βιβλίο διαστάσεων (29 x 26 x 10) εκατοστών, δύο παλάσκες με ανάγλυφο διάκοσμο διαστάσεων (9 x 10 x 3) εκατοστών, σπαθί Οθωμανικής Περιόδου με τη θήκη του, μεταλλική πόρπη, 53 φωτοβολίδες - πυροτεχνήματα, 2 κυνηγετικά όπλα (ένα δίκαννο και μία καραμπίνα), των οποίων η ισχύς των αδειών είχε λήξει» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.  

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass