Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ:

«Με τον κ. Αγοραστό στο τιμόνι, εφαρμόζονται βαθιά αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές»

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 1:08

 

«Ο κ. Αγοραστός, το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η διαχείριση του ΕΣΠΑ και του νέου ΣΕΣ, που όμως ουσιαστικά δίνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να ξεπεράσουν τις συνέπειες τις κρίσης και να ενισχύσουν την κερδοφορία τους», τόνισε σε παρέμβασή του στη διαδικασία απολογισμού έργου της περιφερειακής αρχής ο Αστέρης Χαλάτσης, υπογραμμίζοντας: «Θα πρέπει να σημειώσουμε πως και τα όσα έργα έγιναν και οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν ήταν πολύ μακριά και πίσω από τις ανάγκες του λαού και έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν. Συμπερασματικά μέσα από το κείμενο του απολογισμού προκύπτει σαφέστατα η πολιτική αντίληψη του μεγάλου κεφαλαίου. Η «υπερπαραγωγή» που οργάνωσε ο κ. Αγοραστός για να επιδείξει το δήθεν πλούσιο έργο του αποτελεί πρόκληση για τις λαϊκές οικογένειες, αποτελεί απόδειξη ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν απ’ τη σημερινή περιφερειακή διοίκηση. Η περιφερειακή διοίκηση σαν τμήμα της κρατικής μηχανής με τον κ. Αγοραστό στο τιμόνι, εφαρμόζει και προωθεί βαθιά αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές σε πλήρη αρμονία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την ΕΕ, αποτελεί αντίπαλο του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στήριξη και εργαλείο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Βαγγ. Μπούτα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, για δομές και υπηρεσίες πρόνοιας διατέθηκαν ελάχιστα ποσά, την ίδια στιγμή που στα σχολειά λιποθυμούν παιδιά απ’ την πείνα, στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας έχουν γιγαντωθεί οι ελλείψεις σε γιατρούς, προσωπικό και υλικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλία του κ. Αγοραστού δεν εμβολιάζονται τα παιδιά για τη φυματίωση. Αντίθετα έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία χρηματοδότησης της διαφήμισης για τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, μαζικά δίνονται οι εγκρίσεις και οι διευκολύνσεις για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας (φωτοβολταϊκά, βιομάζα, κ.λπ.) καθιστώντας πανάκριβο το ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια.

Στο μακροσκελέστατο κείμενο του απολογισμού του δεν διαβάσαμε κάτι σχετικό με την καταπολέμηση της ανεργίας και για τις ελλείψεις προσωπικού, λες και είναι μικρό το 27% του ενεργά οικονομικού πληθυσμού και το 57% το ποσοστό ανεργίας στους νέους της Θεσσαλίας. Είναι αρνητική και ανησυχητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους το γεγονός ότι για πρώτη φορά παύει η μισθοδοσία των υπαλλήλων της αιρετής Περιφέρειας να γίνεται μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ανησυχητική εξέλιξη η αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με τα περίφημα προγράμματα αναδιανομής της φτώχειας με τα 5μηνα ή 7μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με τους εξευτελιστικούς μισθούς-ψίχουλα των 300-500 ευρώ.

Για τον πρωτογενή τομέα η αναφορά για διαχείριση δράσεων που αφορούν: σχέδια βελτίωσης, νέους γεωργούς, αναδασμούς, δασική οδοποιία, συνεργασίες, πιστοποιήσεις, εγγειοβελτιωτικά έργα, εκμεταλλεύσεις επιχειρήσεων εκτός αγροτικού τομέα, LEADER σε συνδυασμό με ανάπτυξη πρωτοβουλιών που εστιάζουν στις σύγχρονες απαιτήσεις των αγορών, δεν αντιστοιχεί με τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς στον αγώνα για την επιβίωσή της. Το γεγονός ότι δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, τους περιορισμούς στην παραγωγή από την ΕΕ και τα άλλα πολύ σοβαρά προβλήματα, δείχνει πως η πολιτική που ακολουθείται από την περιφερειακή αρχή παρά την κατά καιρούς έκφραση συμπαράστασης στην αγωνιζόμενη αγροτιά, συμπίπτει με την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Παρά την εκφρασμένη θετική άποψη για έργα του Αχελώου δεν επεδίωξε τη δημιουργία κινήματος για την ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου , έργου ζωτικής σημασίας για ολόκληρη τη Θεσσαλία που ακόμη σήμερα παραμένει μετέωρο και που η ολοκλήρωσή του θα μείωνε σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Λειψή ήταν η σχετική χρηματοδότηση για την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, που ήταν και είναι ιδιαίτερα αναγκαία αυτή την περίοδο των βάρβαρων επιθέσεων στη δουλειά, τη ζωή και το βιοτικό επίπεδο του λαού της περιοχής μας . Ο κ. Αγοραστός είναι απ’ τους ένθερμους υποστηρικτές των διαφόρων ΚΟΙΝΣΕΠ και ΜΚΟ που χρησιμοποιούνται ως «δούρειος ίππος» για το σταμάτημα της κρατικής χρηματοδότησης και την κατάργηση των κρατικών δομών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass