ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ: ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ψήφος σύγκρουσης με την ολιγαρχία

* Ενθουσιώδης υποδοχή και στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:51

ΤΡΙΚΑΛΑ (του ανταποκριτή μας

Αποστόλη Ζώη)

«Την άλλη Κυριακή, εμείς, ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του, ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρουστεί όχι με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ήδη, βουλιάζει μέσα στην κινδυνολογία και το ψέμα, αλλά την επόμενη Κυριακή, ο λαός θα δώσει ψήφο στήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρουστεί με το καθεστώς της ολιγαρχίας που λεηλάτησε την πατρίδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια”. Αυτά υπογράμμισε χθες το πρωί από τα Τρίκαλα στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση έξω από το εκλογικό κέντρο. Τον κ. Τσίπρα προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Νταούλας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους πολίτες των Τρικάλων, με χαιρετισμό, καλώντας τους να δημιουργήσουν το μεγάλο ρεύμα αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα. Παράλληλα παρουσίασε και τους υποψήφιους του κόμματος.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ρεύμα που μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε ποτάμι ορμητικό, που θα παρασύρει το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς και των μνημονίων. Ο λαός πια, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας δεν φοβάται… Άλλοι, διευκρίνισε είναι αυτοί που έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλώς φοβούνται. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει για να καθήσει στις θέσεις και τις καρέκλες της εξουσίας για μία απλή εναλλαγή, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε, θα έρθει με έναν και μόνο στόχο. Να ξαναφέρει τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια στον λαό μας… Να ξαναφέρει τη δημοκρατία. Και δικαιοσύνη πάνω από όλα σημαίνει, ότι όσα συνέβησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον τόπο, από την αρχή θα ελεγχθούν και θα αποδοθούν ευθύνες.

ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στο εκλογικό κέντρο με τους κτηνοτροφικούς φορείς των Τρικάλων. Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα της παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής, ενώ παρουσίασε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας.

«Η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει για το αύριο αυτής της χώρας, είναι η συζητήση για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Και παραγωγική ανασυγκρότηση χωρίς στήριξη στον παραγωγό και στον κτηνοτρόφο, δεν υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς τους κτηνοτροφικούς φορείς των Τρικάλων. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, έχει γίνει ένα πειραματόζωο διάλυσης της παραγωγικής βάσης, και μετατροπής της Ελλάδος σε μια αποικία χρέους. Αυτά που έγιναν είναι εγκληματικά, πρόσθεσε για να εξηγήσει:

«Το θέμα είναι πώς μπορούμε απο εδώ και πέρα να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, στα προβλήματα. Το πρώτο που εμάς απασχολεί είναι η μείωση του κόστους παραγωγής. Είτε αυτό αφορά τον παραγωγό, είτε τον κτηνοτρόφο. Έχω την αίσθηση ότι για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τον πρωτογενή τομέα ατμομηχανή ανάπτυξης της πατρίδας, πρέπει να ανασυγκροτήσουμε το συνεταιριστικό κίνημα και να βάλουμε κανόνες στην αγορά».

Όταν ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος είναι πνιγμένος από τον λαιμό, επισήμανε ακόμα ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τους κτηνοτροφικούς φορείς, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, δεν μπορεί να παράξει... Εμείς θέλουμε, να ξαναβάλουμε τον αγρότη ή τον κτηνοτρόφο στην παραγωγική διαδικασία, και να τον ελαφρύνουμε από τα δυσβάστακτα βάρη, διευκρίνισε, κάνοντας λόγο για «τράπεζα ειδικού σκοπού», για την αγροτική κτηνοτροφική οικονομία, που θα δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Μιλώντας για τις επιδοτήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι, ο πρωθυπουργός ήρθε για άλλη μια φορά να κινδυνολογήσει, λέγοντας ότι θα χαθούν οι επιδοτήσεις. Μα κι αυτές που υπάρχουν τώρα, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, δεν δίνονται μιλώντας για ένα τεράστιο γραφειοκρατικό σύστημα.

Εμείς, πρόσθεσε δεν λέμε πράγματα στον αέρα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να είναι μια χώρα της Ε.Ε. ο λαός της όμως να είναι με αξιοπρέπεια, να μπορεί να έχει ένα μέλλον, μια προοπτική. Αυτό σημαίνει, διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας ότι όχι μόνο δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις, αλλά θα διεκδικήσουμε, στην Ε.Ε., να υπάρξουν ειδικές αποφάσεις για ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων της παραγωγής. Ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για δέσμευση, για απλοποίηση και εξορθολογισμό των διαδικασιών με ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να μην υφίστανται οι κτηνοτρόφοι επιβαρύνσεις.

Ειδική αναφορά για τα προβλήματα των χοιροτρόφων έγινε από τον Σύλλογο Χοιροτρόφων Τρικάλων, όπου ανάμεσα σε άλλα τονίστηκε, ότι η χοιροτροφία μετά το « εμπάργκο” της Ε.Ε. δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά, προστέθηκε, έχοντας μεγάλα πλεονάσματα σε χοιρινό κρέας διέθεταν κατά κανόνα αυτά, στη ρωσική αγορά, τώρα όμως, διευκρινίστηκε, όλα αυτά παραμένουν στην Ε.Ε. με αποτέλεσμα να κατρακυλούν καθημερινά οι τιμές και να δημιουργούν συνθήκες καταστροφής στον κλάδο.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να ανέβουν στην εξέδρα όσοι απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο στον νομό Τρικάλων τους οποίους και παρουσίασε στους συγκεντρωμένους. Αυτό το απαρτίζουν οι:

Παναγιώτα Δριτσέλη, Αγγελική Λουλέ-Κομπόλια, Γεώργιος Παπασίμος, Δημήτρης Καπέλλας, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Ιστορική ευκαιρία για την Αριστερά να κυβερνήσει τη χώρα στην πιο δύσκολη καμπή της μεταπολιτευτικής της πορείας, χαρακτήρισε τις

εθνικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Καρδίτσα, στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού, τοπικά στελέχη και εκατοντάδες πολίτες, αρκετοί εκ των οποίων τον αγκάλιαζαν, τον φιλούσαν και του έλεγαν… «προχώρα, ο λαός είναι δίπλα σου»!    

Μιλώντας σε μια μεγάλη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο Εκλογικό Κέντρο του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και (σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις), εν δυνάμει πρωθυπουργός της χώρας  απηύθυνε κάλεσμα στους Καρδιτσιώτες ψηφοφόρους να επιλέξουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην κάλπη, προβάλλοντας αυτόν ως τη μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαπραγματευτεί σκληρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι ικανή να επαναφέρει στο λαό την ελπίδα για το μέλλον.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε στο Εκλογικό Κέντρο, με εκπροσώπους φορέων των αγροτών, των επιχειρηματιών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων και συγκεκριμένα με τους κ.κ. Κώστα Τζέλλα, πρόεδρο του  Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Νίκο Παληοχωρίτη, πρόεδρο του Συλλόγου Δασολόγων, Φώτη Γκαζούνη, Πρόεδρο του Αμπελοοινικού Συνεταιρισμού «Διόνυσος», Γιώργο Μπούκη, Πρόεδρο  της Συνεταιριστικής Τράπεζας, Ηλία Αντωνίου, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Γιώργο Καπράνα, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Χρήστο Μπέλλο πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Σχολικών Φυλάκων, Τάσο Γκαραγκάνη πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’/βάθμιας Εκπ/σης «Ν. Πλαστήρας» Διονυσία Ματιάτου, πρώην πρόεδρο ΕΛΜΕ, απολυμένη εκπαιδευτικό.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αφού άκουσε με προσοχή τους συνδικαλιστές εκπροσώπους, δήλωσε ότι «κάποτε μιλούσαν για καμένη γη. Εμείς θα παραλάβουμε μια διαλυμένη γη, αφού ο στόχος των κυβερνήσεων του μνημονίου ήταν να διαλύσουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το κτύπημα που επέφεραν είναι πρωτοφανές, μειώνοντας κατά 25% το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε καιρό ειρήνης. Συνέπεια με άμεση αντανάκλαση στην παραγωγική βάση».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «η συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας πρέπει να επεκταθεί και να συνεχιστεί. Για μας η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει μια δέσμη μέτρων ώστε να σταματήσει το κόστος παραγωγής να είναι μεγαλύτερο από το κόστος πώλησης των αγροτικών προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι προχωράμε την επόμενη ημέρα στη μείωση της τιμής του πετρελαίου, του ρεύματος, καταργούμε τους υπερβολικούς φόρους, προχωράμε σε παρεμβάσεις που θα δώσουν ανάσα και προοπτική με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ,  με τη δέσμευση για αφορολόγητο στα 12.000€. Αυτοί οι πόροι θα εξευρεθούν από τη φορολόγηση των μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων, από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Ο κ. Σούρλας δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και το ξέρετε καλά, αλλά οι μελέτες που κάνει πάνω σ’ αυτό το θέμα μιλούν για  πάνω από 10 δισ. απώλεια κρατικών εσόδων. Η νέα σεισάχθεια, οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, οι ρυθμίσεις προς το δημόσιο θα δημιουργήσουν ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας του  μικρομεσαίου  αγρότη και κτηνοτρόφου».

Δεσμευόμαστε - υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας - ότι οι επιδοτήσεις θα παραμείνουν ως ήταν και ότι δεν θα κατάσχονται για χρέη προς το δημόσιο. Θα προχωρήσουμε σε ισχυρή και επίμονη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. ώστε να διασφαλιστεί ο Έλληνας αγρότης και τα ελληνικά προϊόντα. Με θεσμούς ελεγκτικούς θα εξυγιάνουμε το σύστημα μεσαζόντων στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, με στόχο το κέρδος να πηγαίνει στον παραγωγό.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Κατόπιν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο συνεταιριστικό κίνημα, υποστηρίζοντας ότι αν ήταν δυνατό και αξιόπιστο, η πορεία της αγροτικής οικονομίας μας θα ήταν διαφορετική και προς αυτή την κατεύθυνση θα ληφθούν μέτρα ώστε να αναγεννηθεί ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και δυνατό συνεργατικό και συνεταιριστικό κίνημα, που θα προωθεί την κοινωνική οικονομία. Θα ενισχυθούν οι συνεταιριστικές τράπεζες, οι οποίες θα λειτουργούν ως βασικός μοχλός στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ως ευέλικτο εργαλείο στα χέρια της τοπικής και κοινωνικής οικονομίας. 

«Στηρίζουμε» συνέχισε «τα Επιμελητήρια της χώρας και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν προκειμένου να στηριχθεί η επιχειρηματική δράση. Η αποκατάσταση των μεγάλων αδικιών του μνημονίου είναι για μας ηθική δέσμευση. Εμείς δεν έχουμε στόχο να γυρίσουμε τη χώρα στο 2009. Θέλουμε ένα δημόσιο τομέα, που μέσα από  σαρωτικές μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσει στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης, έχοντας ως βασικό κριτήριο το κύτταρο της συλλογικής προσπάθειας και της βοήθειας όλων. Μεγάλος εθνικός στόχος για την επόμενη 5ετία είναι η  ανάκτηση της εργασίας, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας. Το πρόγραμμά μας μιλάει για 600.000 θέσεις,  στο άμεσο μέλλον, όμως για να ανακάμψει η χώρα χρειάζεται χρόνος, σχέδιο και συμμαχίες με τους ανθρώπους του μόχθου, με τους ανθρώπους της εργασίας. Μ’ αυτούς θα συμμαχήσουμε». Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κλείνοντας τον κύκλο του διαλόγου με τους συμμετέχοντες φορείς είπε χαρακτηριστικά « ή μαζί θα πετύχουμε ή μαζί θα καταστραφούμε»!

Εξερχόμενος από το Εκλογικό Κέντρο ο κ. Τσίπρας είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με εκπρόσωπο των ΡΟΜΑ της Καρδίτσας στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του, δεσμευόμενος ότι από μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες με μέριμνα για την αντιμετώπιση των στεγαστικών και βιοποριστικών τους προβλημάτων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass