ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ

Σφοδρή επίθεση Παπαρήγα στο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2015 11:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:59

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες από το Βόλο η πρώην γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος,  κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας. Απευθυνόμενη στους ψηφοφόρους που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, αλλά και στους νέους που είχαν κατακλύσει το φουαγιέ κυματίζοντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΚΚΕ ώστε μετά τις εκλογές να έχουν ισχυρή φωνή στη Βουλή.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας, Κώστα Στεργίου, πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν χωρίς φόβο και με ψηλά το κεφάλι, το ΚΚΕ,  να ρίξουν την κόκκινο ψήφο στις 25 Γενάρη, έτσι ώστε την επομένη μέρα να είναι πιο δυνατός ο λαός.

Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Τώρα, σε αυτές τις εκλογές υπάρχει η δυνατότητα, να δυναμώσει το ΚΚΕ, για ν’ αρχίσει να αναπτερώνεται η ελπίδα της αντίστασης, της ρήξης και της ανατροπής»

Αναφερόμενη στις αλλαγές που επήλθαν μετά τις εκλογές του Ιούνη του 2012 τόνισε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχασαν μεν σε ψήφους, αλλά όχι σε θέσεις και μπορεί να υπήρξε αυτή η μετακίνηση στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως ταυτόχρονα μετακινήθηκαν σε αυτόν και οι θέσεις των κομμάτων τη συγκυβέρνησης. Μπορεί να κατήγγειλαν τη ΝΔ κα  το ΠΑΣΟΚ, όμως δεν αμφισβητήθηκε η βασική θέση ότι «κινητήρια δύναμη είναι το μονοπώλια και το κεφάλαιο». Η βαθιά εξαπάτηση που υπήρξε είναι ότι χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ, τα μονοπώλια, μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των εργαζομένων, του λαού. Από την στιγμή που δεν απορρίπτεις κάθετα αυτή την άποψη, μειώνονται οι απαιτήσεις. Έτσι η μετακίνηση ψήφων που έγινε στις προηγούμενες εκλογές και στις Ευρωεκλογές, όμως, δεν έφεραν σε καμία περίπτωση νίκη του λαού. 

Το ΚΚΕ τόνισε  η κ. Παπαρήγα απευθύνεται στο λαό, στην εργατική τάξη με μία απαιτητικότητα, αλλά όχι αυτή του «ξερόλα» και του λέμε ότι από την στιγμή, που δεν έχεις πιστέψεις σε αυτό το σύνθημα «Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», θα  χάσεις κι άλλα.

Αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα των εκλογών σημείωσε ότι εκείνη την ημέρα είναι σίγουρο ότι ούτε καταστροφή, ούτε Σοβιέτ, θα έχουμε στην Ελλάδα όπως λέει η ΝΔ, αλλά ούτε και άλλον «αέρα», διότι τα κλειδιά της οικονομίας, θα βρίσκονται εκεί που βρίσκονται σήμερα. Εκείνη την ημέρα στις 26 του Γενάρη, το ΚΚΕ θα πρέπει να έχει βγει ισχυρό, διότι εμείς δεν είμαστε από αυτούς που μένουμε στην γωνία και το εργατικό πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και δεν πρέπει να περιμένει το ξεμπρόστιασμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έρθει, αλλά  να διεκδικήσει και πρώτα από όλα την ανάκτηση των απωλειών, ένα ζήτημα που κανένα κόμμα δεν θέτει, ούτε σαν προεκλογική θέση, ούτε σαν πρόγραμμα.

Η Αλέκα Παπαρήγα με σαφή τρόπο έδωσε απάντηση και σε όλο εκείνη την φιλολογία που έχει αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ «περί συνεργασίας με το ΚΚΕ η να του δώσει ανοχή», τονίζοντας ότι το κόμμα αυτό απευθύνει το κάλεσμα σε εμάς και ενώ ο ξέρει ότι δεν συγκλίνουμε σε κανένα θέμα και όμως το κάνει διότι νομίζει ότι μπορεί να μαντρώσει το κόμμα μας. Και όταν οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να διεκδικούν λόγω της πολιτικής που εφαρμόσει, να μπορεί να λέει «..αφού και το ΚΚΕ συμφωνεί» ή ακόμη και όταν θα θελήσουμε να φύγουμε, θα σηκώσει τον φόβο της επανόδου της Δεξιά και του Βορίδη. ΟΧΙ, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, καμία ανοχή και μπορεί στο παρελθόν να έγινε ένα λάθος, αλλά ακόμη και τότε αυτό δεν έγινε από κάποια προδοσία ή κάποια συνδιαλλαγή με την αστική τάξη.

Κάλεσε ακόμη και τους εργαζόμενους που ταλαντεύονται να μην υποκύψουν σε οποιαδήποτε φόβο ή αυταπάτη, αλλά με ψηλά το κεφάλι να στηρίξει και να δυναμώσει το ΚΚΕ την Κυριακή, στις 25 του Γενάρη. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass