Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή αεροδρομίου στη Φαρκαδονα

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2016 18:42

Σε καλό κλίμα και με διάθεση όλων να συνδράμουν για την επιτυχή κατάληξη του εγχειρήματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο του δήμου Φαρκαδόνας, η πρώτη συνάντηση της επιτροπής κατασκευής αεροδρομίου «METEORA AIRPORT», με τη δημοτική Αρχή και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την κατασκευή του αεροδρομίου, αναλύθηκαν οικονομικά μεγέθη, ενώ ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Αθανάσιος Μεριβάκης, είπε πως δεν είναι αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική, επισημαίνοντας πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα ερευνήσουν αν υφίσταται δημοτική έκταση με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με το μήκος του αεροδιαδρόμου.
Για το θέμα της κατασκευής αεροδρομίου, στάλθηκε αναλυτική επιστολή στον πρωθυπουργό με θέμα: «Κατασκευή αεροδρομίου «METEORA AIRPORT» στο δήμο Φαρκαδόνας». Ανάμεσα σε άλλα, αφού τονίζεται πως στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Καλαμπάκας και στο νομό Τρικάλων γενικότερα, της περιφέρειας Θεσσαλίας, λειτουργούν πλέον των 75 ξενοδοχείων και μεγάλος αριθμός ενοικιαζόμενων δωματίων, (άνω των 150). Προστίθενται ακόμη, οι άμεσα απασχολούμενοι στον τουριστικό τομέα του νομού (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, Camping, τουριστικά γραφεία, λεωφορεία, ταξί, αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια) και οι έμμεσα (κέντρα ψυχαγωγίας, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων, ζαχαροπλαστεία, παραγωγοί αγροτικών προϊόντων, κ.λ.π.) οι οποίοι ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες.
Στη συνέχεια, στην ίδια επιστολή, διευκρινίζεται, πως αν στη Θεσσαλία υπήρχε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, στο οποίο θα μπορούσαν να προσγειώνονται συνήθη τουριστικά αεροπλάνα, που θα επέτρεπαν την απευθείας διακίνηση από την πόλη αναχώρησης στον τόπο επίσκεψης, τότε θα υπήρχε γρήγορη και φθηνή μετακίνηση, αποφυγή ταλαιπωριών και μείωση κόστους, κάθετη αύξηση των αφίξεων των τουριστών καλοκαίρι και χειμώνα, κ.ά. Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο χρονικό διάστημα, εφόσον προχωρήσει η υπόθεση της ανεύρεσης του κατάλληλου χώρου, με τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, όπως επισημάνθηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass