Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα;

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2016 10:35

Η Δημοτική Αρχή Τρικάλων ζήτησε τα «αυτοκίνητα χωρίς οδηγό» μετά το «λεωφορείο χωρίς οδηγό» και διεκδικεί την παγκόσμια πρωτιά στις μετακινήσεις του …μέλλοντος.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, δηλώθηκε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ότι έχει κατατεθεί πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα «city tres mobil» (C3M), με «αυτοκίνητα χωρίς οδηγό» που θα τα καλούν οι δημότες…

Αν και το εγχείρημα είναι σε πρώιμο στάδιο, με δεδομένο την λατρεία του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στις τεχνολογίες του …μέλλοντος, δεν βλέπουμε τι μπορεί να σταματήσει την έλευση αυτών των οχημάτων, αφού ο κ. Παπαστεργίου, θα «κινήσει γη και ουρανό» για να εισαχθεί η πόλη των Τρικάλων και σε αυτό το πρόγραμμα…

Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου, αποκάλυψε πως έστειλε επιστολή στον ομόλογό του της Γαλλικής πόλης Λυών, καθώς οι Γάλλοι κάνουν πρεμιέρα στο … «λεωφορείο χωρίς οδηγό», με την οποία τίθεται στην υπηρεσία των Γάλλων για …συμβουλές.

Όσον αφορά τα «αυτοκίνητα χωρίς οδηγό», η Δημοτική Αρχή Τρικάλων, διεκδικεί ακόμη μια παγκόσμια πρωτιά με την κυκλοφορία 50 περίπου 4θέσιων «αυτοκινήτων χωρίς οδηγό» που σημαίνει ότι ένα μεγάλο τμήμα της πόλης και ειδικά του κέντρου, θα υποστεί μεγάλες αλλαγές, καθώς στόχος είναι τα «αυτοκίνητα χωρίς οδηγό», να εκτελούν δρομολόγια μετά από κλήση που θα δέχονται από πολίτες που θα θέλουν να μετακινηθούν μέσα στην πόλη.

Η πόλη των Τρικάλων, είναι μια από τις 3 που κατέθεσαν υποψηφιότητα για το πιλοτικό έργο μεγάλης κλίμακας που θα είναι 8μηνης διάρκειας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το πρόγραμμα έρχεται να στηρίξει την κεντρική πολιτική της παρούσας Δημοτικής Αρχής Τρικάλων «έξοδο των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης»…

Τα «αυτοκίνητα χωρίς οδηγό» καλούνται από τον πολίτη και καλύπτουν την διαδρομή μέχρι το μέσο μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετεί τον πολίτη ή από την αποβίβασή του (ΚΤΕΛ, ΟΣΕ κ.λ.π.) από αυτό έως το σημείο προορισμού του, ενώ θα μπορεί να έχει εφαρμογή και σε άλλες περιπτώσεις ακόμα και για την μεταφορά του επιβάτη στο κέντρο της πόλης ή και ρόλο … κούριερ. Ο επιβάτης θα μπορεί να καλεί από το κινητό του τηλέφωνο ένα τέτοιο όχημα και να το μοιράζεται με άλλους.

Αν τα Τρίκαλα καταφέρουν τελικά κυκλοφορήσουν στην πόλη τα οχήματα χωρίς οδηγό εντός του έτους, θα είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία …χρονικά, καθώς δοκιμές οχημάτων χωρίς οδηγό σε αυτοκινητόδρομους ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει η Βρετανία το 2017 με στόχο να επιτρέψει τα «αυτοκίνητα χωρίς οδηγό» να βγουν κανονικά στους δρόμους έως το 2020.

Άγνωστο είναι αν θα ξεπεραστούν …νομικά εμπόδια και κυρίως να οριστεί ποιος θα είναι υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος.

Πηγή: trikalanews.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass