ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Κ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

«Nα μιλάμε και να ακούμε τους πολίτες»

* «Η χώρα χρειάζεται εντατικοποίηση των μεταρρυθμιστικών αλλαγών και όχι εκλογές»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 11:54

«Έχουμε επιλέξει το συνέδριό μας να είναι ανοιχτό στην κοινωνία διότι πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που σε απανωτές εκλογικές μάχες κατέγραψε μεγάλα ποσοστά (περίπου στο 35%),

οφείλει να εκπέμπει τα μηνύματά του στους φίλους, στους πολιτικούς του αντιπάλους, στην κοινωνία, σε όλους τους Έλληνες πολίτες και να τους ακούει»!

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης έδωσε από την Καρδίτσα το στίγμα του προσυνεδριακού διαλόγου που ξεκίνησε το κόμμα στην ελληνική επικράτεια! Παράλληλα, μιλώντας σε συγκέντρωση τοπικών βουλευτών, στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, απεύθυνε κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης των δυνάμεων της αριστεράς στον αγώνα ανάκαμψης και εξόδου της χώρας από τα μνημονιακά δεσμά που της επέβαλαν - όπως είπε – οι τραγικές πολιτικοοικονομικές επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας τις προηγούμενες δεκαετίες.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ μετά το πέρας της συγκέντρωσης, ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε εντελώς άστοχο και άκαιρο το αίτημα της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη για παραίτηση της κυβέρνησης και διενέργεια πρόωρων εκλογών, διότι «αυτή τη στιγμή η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από σταθερότητα και εντατικοποίηση των προσπαθειών για τις μεταρρυθμιστικές αλλαγές». «Πρέπει να υλοποιήσουμε» τόνισε«όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις που υποσχέθηκαν, αλλά ποτέ δεν έκαναν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται για να υπηρετήσει συμφέροντα, αφού οι άνθρωποι της αγοράς θεωρούν καταστροφή μια εκλογική αναμέτρηση αυτή την περίοδο. Η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή τετραετίας και οι εκλογές θα γίνουν το 2019».

Με αφορμή συνέντευξη του γ. γρ. Δημοσίων Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ κ. Γιώργου Τσίπρα, όπου μιλάει για ανάγκη αλλαγής προσώπων στην κυβέρνηση που «θα δώσει περισσότερη ομοιογένεια και θα αφαιρέσει βαρίδια», ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός είναι απόφαση και προνόμιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Εκτίμησή μου είναι ότι ανασχηματισμοί γίνονται για να λύσουν προβλήματα μεθοδολογίας της κυβερνητικής λειτουργίας και όχι απλά για να γίνει μια μεταφορά, ή ανακύκλωση προσώπων. Αρμόδιος για αυτά όμως είναι ο πρωθυπουργός και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά μας προκειμένου η κυβέρνηση με τη σημερινή της σύνθεση και την Κ.Ο. που αναδείχθηκε μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, να είναι το δυνατόν πιο αποτελεσματική και να μην σχεδιάζουμε και περιμένουμε την επόμενη ημέρα»!

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ

Στη συνέχεια ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων πολιτών λέγοντας πως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν κάνει πολλές περικοπές και τους έχουν φορτώσει με μεγάλα βάρη!

«Μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση, τη συμφωνία που επήλθε με τους εταίρους μας και τις εθνικές εκλογές» πρόσθεσε «ο μεγάλος στόχος μας για το επόμενο διάστημα είναι να μπούμε δυναμικά στην ανάπτυξη ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και σιγά σιγά ν’ αρχίσουμε να αποκλιμακώνουμε τη φορολογία χωρίς να διαλύσουμε το κοινωνικό κράτος και χωρίς να συντρίψουμε τη σημερινή προσπάθεια ισχυροποίησης συγκεκριμένων πυλώνων του, όπως η Παιδεία και η Υγεία».

Σχετικά με τα έσοδα από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την πρωθυπουργική δέσμευση ότι θα διατεθούν για την ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως «προβλέπονταν στο προηγούμενο μνημόνιο, αλλά η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν τίποτα για να τα εξασφαλίσουν. Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση έκανε τον διαγωνισμό και τα έσοδα θα διατεθούν σε αυτούς που έχουν ανάγκη, στην καταπολέμηση της ανεργίας και σε προγράμματα επανεκκίνησης της οικονομίας μας, δεδομένου ότι τα χρήματα αυτά είναι επιπλέον του φετινού προϋπολογισμού».

Για τα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι στον κώδικα δεοντολογίας υπάρχει η πρόβλεψη ότι οι δανειολήπτες θα πρέπει να προσέρχονται στις τράπεζες και να ρυθμίζουν τα ζητήματα και τις εκκρεμότητες που έχουν. Εάν ωστόσο το δάνειό του μεταφερθεί στα χέρια άλλου διαχειριστή, οι όροι και προϋποθέσεις που θα το συνοδεύουν δεν θα χειροτερεύουν τη θέση του.

Τέλος σε ερώτηση της «ΕτΔ» αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με αφορμή το εμφανέστατο φλέρτ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, εξακολουθεί να είναι και θέλει να συνεχίσει να είναι κόμμα της Ρ.Α. με συγκεκριμένες αναφορές στη διαδρομή του ελληνικού Αριστερού Κινήματος. Όμως τον ενδιαφέρει πάρα πολύ να μπορέσει να δημιουργήσει όρους και προϋποθέσεις για μετατοπίσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ήδη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων και θεωρούμε επιτυχία μας το γεγονός ότι μπορούμε να μετατοπίσουμε την ατζέντα και τη συζήτηση στο εσωτερικό της σοσιαλδημοκρατίας. Άλλωστε η παράδοση του Ευρωπαϊκού Κομμουνιστικού Κινήματος από τη δεκαετία του ’30 είχε στη διαδρομή της συμπόρευση πλατιών αριστερών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων υπό την αιγίδα των λεγόμενων λαϊκών μετώπων. Αυτές ήταν οι πολιτικές δυνάμεις που μπόρεσαν να παίξουν στην Ευρώπη όχι μόνο τον ρόλο του αναχώματος στην άνοδο του φασισμού και της ακροδεξιάς (η οποία θεριεύει και στις μέρες μας) αλλά και της προώθησης μια κοινωνικής Ευρωπαϊκής ατζέντας στη βάση της συγκρότησης της Ε.Ε.».

Φώτης Καραγιάννης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass