ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κάθε πόλη και μια γιορτή…

Λάρισα Λάρισα

Ένα απέραντο χριστουγεννιάτικο χωριό φαντάζει από ψηλά η Θεσσαλία. Από άκρη σε άκρη τα φώτα ανάβουν, οι δρόμοι στολίζονται και η αγαπημένη γιορτή των παιδιών ξεκινά. Δέντρα, μπάλες, χρώματα, παγοδρόμια, παραδοσιακά κάλαντα, δράσεις με γλυκά και παιχνίδια δεν λείπουν από κανέναν δήμο.

- Οι Onirama στη Λάρισα

Το δέντρο στην Κεντρική πλατεία της πόλης από μέρες ετοιμαζόταν και είναι πια έτοιμο για να το φωτίσουν το βράδυ της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου οι Onirama το πιο δυναμικό συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί από όλους και έχει ξεχωρίσει για την ενέργεια και το πάθος στις ζωντανές εμφανίσεις. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου» οι Onirama θα τραγουδήσουν κομμάτια από όλη τη δισκογραφία τους, αλλά και αγαπημένες ελληνικές και ξένες διασκευές τραγουδιών έτσι όπως μόνο αυτοί ξέρουν να κάνουν, σε μια συναυλία για όλους, γεμάτη ένταση και χρώματα, τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ.

Θα παρουσιάσουν επίσης, την καινούργια τους διασκευή στο αγαπημένο τραγούδι «Το Μηδέν» σε μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και στίχους του Λάκη Λαζόπουλου, καθώς και τραγούδια από τον επερχόμενό τους δίσκο.

Στην εκδήλωση, θα προηγηθεί η εμφάνιση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του ΔΩΛ με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης που θα ανάψει τα φώτα και θα απευθύνει ευχές.

Με το άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκινά επισήμως το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη: Κάθε μέρα γιορτή!» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Στην Ελασσόνα οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα ξεκινούν με τη φωταγώγηση του δέντρου το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

- Ντοκιμαντέρ στον Βόλο

Μετά τη φαντασμαγορική εκδήλωση για το άναμμα των φώτων στον γειτονικό Βόλο με καλεσμένο τον Σάκη Ρουβά, το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων συνεχίζεται και είναι αφιερωμένο στα παιδιά.

Σήμερα Σάββατο από τις 10:30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι στο Μουσείο της πόλης θα πραγματοποιηθεί η δράση «Σσσσς… υφαίνω». Στις 8 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» θα προβληθεί η ταινία «Becoming Zlatan» που είναι υποψήφια για τα Ευρωπαϊκά βραβεία ντοκιμαντέρ.

Αύριο Κυριακή 4 Νοεμβρίου από τη 10:30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι στο Μουσείο της πόλης θα πραγματοποιηθεί η δράση «Σσσσς… υφαίνω».

- Στα Τρίκαλα ζωγραφίζουν την πόλη!

Ο Δήμος Τρικκαίων ήταν ο πρώτος Δήμος που φωταγώγησε το δέντρο του, καθώς τα… ξωτικά ήταν ανυπόμονα!

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης, συνεργάζεται για τη διάδοση και ανάπτυξη καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Στον παραδοσιακό χώρο ψυχαγωγίας και εστίασης των Τρικάλων, τα «Μανάβικα», λίγο πριν το ιστορικό Βαρούσι, δύο κτίρια παραχωρήθηκαν ευγενώς από ιδιώτες. Το ένα, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Μπότσαρη διαμορφώθηκε ως καλλιτεχνική γωνιά, φιλοξενώντας εικαστική έκθεση. Εκεί, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν φιλανθρωπικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Το δεύτερο, είναι το υπόγειο στον αριθμό 10 της οδού Υψηλάντου, όπου θα πραγματοποιούνται πρόσθετες δημιουργικές δραστηριότητες. Οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν καθημερινά (12 μεσημέρι με 12 βράδυ) μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Αυτή η δράση των Τρικαλινών ζωγράφων, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Μύλου των Ξωτικών, δίνει έμφαση στη γενική προσπάθεια αναβάθμισης της δραστηριότητας σε ολόκληρη την πόλη. Αναδεικνύει, επίσης, το πλούσιο καλλιτεχνικό δυναμικό του Δήμου Τρικκαίων και προωθεί την ενασχόληση με τις τέχνες.

- Παυσιλυπούπολη στην Καρδίτσα

Αύριο Κυριακή ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Καρδίτσα, με τα βλέμματα να επικεντρώνονται στην Παυσιλυπούπολη. Η έναρξη θα γίνει με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αύριο στις 7 το απόγευμα και κατόπιν οι δραστηριότητες θα μεταφερθούν στην Παυσιλυπούπολη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής έχει ως εξής: 10 π.μ. -9 μ.μ. αναψυκτήριο Παυσιλύπου Face – painting, 10 π.μ. – 1:30 μ.μ. αίθριο αναψυκτηρίου «Ματρακάδες – ποδήλατα μιας άλλης εποχής», 6:30 μ.μ. ο Αϊ- Βασίλης και η παρέα του με αφετηρία τον σταθμό του ΟΣΕ, ξεκινούν τη διαδρομή προς το άλσος Παυσιλύπου. Μικροί και μεγάλοι παίρνουν τα ποδήλατά τους και συμμετέχουν στην πιο εορταστική διαδρομή της πόλης.

Στις 7 μ. μ. φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία) με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Καρδίτσας.

Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία συναυλία με το μουσικό σχήμα «Ταξιδιώτες».

Στις 7:30 μ.μ. το απόγευμα, η «Παυσιλυπούπολη» ανοίγει και επίσημα τις πύλες της με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Καρδίτσας και του Δημοτικού Χορευτικού «Μαίρη Ιωαννίδου».

Στις 8 μ.μ. «Ο παραμυθάς στον χρόνο», Τέχνης Παίδευσις – Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας.

 

Επιμέλεια: Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass