ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Kοινωνική προστασία σε Παλαμά και Φαρκαδόνα

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2017 13:47

ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Του ανταποκριτή μας

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας εντάσσεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού η χρηματοδότηση ύψους 224.640 ευρώ για τα Κέντρα Κοινότητας των δήμων Παλαμά και Φαρκαδόνας. Το ποσό θα μοιραστεί ισομερώς στους δύο δήμους.


Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης του «Κέντρου Κοινότητας».
Ωφελούμενοι των Κέντρου Κοινότητας είναι οι πολίτες που διαβιούν στους αντίστοιχους Δήμους, με προτεραιότητα στα μέλη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τους ωφελούμενους κοινωνικών προγραμμάτων, τους ωφελούμενους του προγράμματος "Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης", άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, άτομα και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών διαβίωσης, πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, ανέργους, ΑμεΑ, και γενικότερα άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Σε μια δύσκολη εποχή, προχωράμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και ενισχύουμε τα Κέντρα Κοινότητας που πρόκειται να βοηθήσουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στο κοινωνικό τους εισόδημα, στη διανομή των τροφίμων και σε άλλες υπηρεσίες οι οποίες θα τους είναι χρήσιμες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθάμε το κοινωνικό σύνολο και ταυτόχρονα δημιουργούμε θέσεις εργασίας τις οποίες μπορούν να προκηρύξουν οι Δήμοι για να πάει κόσμος να δουλέψει, όπως ήδη γίνεται σε Δήμους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass