ΖΗΤΟΥΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 15 ΜΗΝΩΝ!

"Απέχουν" οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 14:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)

Αποχή από την εργασία τους κήρυξαν οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στο νομό Καρδίτσας αφού παραμένουν απλήρωτοι για 15 μήνες.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν και υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας κ. Απόστολο Ταξιάρχη και τον Γραμματέα κ. Σωτήριο Σούρλα επισημαίνονται τα εξής:
«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε αποχή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στο νομό Καρδίτσας από τα καθήκοντά τους. Έχουν περάσει 15 μήνες και είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2015 και 4 μήνες από την τελευταία διαμαρτυρία μας ως ανταποκριτές ΕΛΓΑ Καρδίτσας, προς την διοίκησή του ΕΛΓΑ, για το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας καθώς και το είδος τις εργασιακής μας σχέσης από εδώ και πέρα. Από την πλευρά της διοίκησης του ΕΛΓΑ το μόνο που επικαλούνται είναι ότι η διαδικασία είναι κάπου ανάμεσα στο Υπουργείο Γεωργίας και το Υπουργείο Οικονομικών. Θεωρούμε κοροϊδία προς την πλευρά μας, την όλη μεθόδευση από την πλευρά της διοίκησης. Είναι ξεκάθαρο ότι οι υποχρεώσεις που θέτουν οι μνημονιακοί νόμοι δεν επιτρέπουν την καταβολή των δεδουλευμένων στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και η διοίκηση του ΕΛΓΑ, τους εφαρμόζει κατά γράμμα. Δεν θα μετατραπούμε σε απλήρωτους εργαζόμενους όπως ίσως επιθυμούν. Εάν δε, λάβουμε υπόψη την συνολική συμπεριφορά του Οργανισμού απέναντι στους εργαζόμενους του Οργανισμού, καθώς και στον αγροτικό κόσμο, αντιλαμβανόμαστε ότι γίνεται μια ουσιαστική υποβάθμιση των υπηρεσιών του ίσως και προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του. Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Υπερασπιζόμαστε έναν δημόσιο ΕΛΓΑ και είμαστε αντίθετοι στην υποβάθμισή του. Απέχουμε από τα καθήκοντά μας, μέχρι τουλάχιστον την καταβολή των δεδουλευμένων μας και την αποσαφήνιση της εργασιακής μας σχέσης από εδώ και πέρα. Ζητάμε η ΠΟΕ-ΟΤΑ να στηρίξει την κινητοποίησή μας και να δει το θέμα σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως έκανε με τους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass