ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πράσινο φως για το σχέδιο «Ασκληπιός»

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2017 13:13

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)

Πράσινο φως για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου τοπικής ανάπτυξης "Ασκληπιός" άναψε μετά την ομόφωνη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του δήμου και του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία, στον χώρο του πρώην δημοτικού καταστήματος Κόζιακα, ενός διαδραστικού – βιωματικού χώρου με θέμα την ανάδειξη της ιατρικής δράσης του Ασκληπιού. Στόχος είναι η οικοδόμηση και προβολή μιας χαρακτηριστικής ταυτότητας για την περιοχή, προσανατολισμένης στα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά και στις σύγχρονες εφαρμογές τους. Με την αξιοποίηση του μύθου του Ασκληπιού, που έπαιρνε τα βότανα για τις θεραπείες του από το όρος Κόζιακας παράλληλα με την πλούσια ενδημική χλωρίδα της περιοχής, κυρίως σε αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά, αναμένεται να προκύψουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες που αφορούν σε διάφορα θεματικά πεδία, όπως η προσέλκυση επισκεπτών, ο φυσιολατρικός και δημιουργικός τουρισμός, ο πολιτισμός, η δημιουργία νέων παράλληλων ή εναλλακτικών εισοδημάτων μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass