ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Διαθεσσαλικές εκδηλώσεις για το 1917

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από το πολυσήμαντο – για τη Θεσσαλία και τη χώρα – έτος 1917, πέντε πολιτιστικά θεσσαλικά σωματεία συν-διοργανώνουν διαθεσσαλικές εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Επιδίωξή τους είναι να φωτιστούν γεγονότα που ενώ αφορούν στις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο καθώς διαρκεί ο Α’ παγκόσμιος πόλεμος, έχουν άμεση αντανάκλαση στον θεσσαλικό χώρο.

Οι «Διαθεσσαλικές εκδηλώσεις» που θα διεξαχθούν στις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες, περιλαμβάνουν ημερίδες και εκδόσεις. Η σχετική ημερίδα στη Λάρισα έχει προσδιοριστεί για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2017. Για τον σκοπό αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν σχετικές περιλήψεις εργασιών, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην ημερίδα της Λάρισας και θα αφορούν σε θέματα σχετικά με την περιοχή της Λάρισας ή της Θεσσαλίας γενικότερα και συνέβησαν ή κορυφώθηκαν το 1917. Οι εργασίες αυτές μπορεί να σχετίζονται με ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λπ. γεγονότα ή ερμηνείες τους.

Οι περιλήψεις αυτές θα πρέπει να: σταλούν στους υπεύθυνους της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Λάρισας στην ηλεκτρονική διεύθυνση thessalia1917@gmail.com μέχρι τις 31 Μαΐου 2017. Αποτελούνται από τίτλο ανακοίνωσης, στοιχεία εισηγητή (ονοματεπώνυμο, τίτλος – ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail) έχουν έκταση 300 - 400 λέξεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερώνονται από τον ιστότοπο των Διαθεσσαλικών Εκδηλώσεων https://sites.google.com/view/thessalia1917

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass