ΕΡΓΟ ΥΨΟΥΣ 13,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον Βόλο

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2017 19:26

ΒΟΛΟΣ

Στην ένταξη του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Βόλου σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και στους σχεδιασμούς και στις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν από τη ΔΕΥΑΜΒ, μέσω ίδιων πόρων, αναφέρεται σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης, Αρης Σαββάκης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.


Ειδικότερα, ο κ. Σαββάκης αναφέρει: «Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού και αποφεύγοντας να αναλωθούμε σε γενικότητες γύρω από αυτό το δημόσιο αγαθό, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες, για τον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΜΒ, αναφορικά με το πόσιμο νερό, πως στόχος είναι η απρόσκοπτη διανομή επαρκούς, ασφαλούς και άριστου ποιοτικά νερού στο σύνολο των πολιτών του Δήμου Βόλου.
Είναι γνωστό ότι το νερό που «χάνεται» και αντιστοιχεί στις διαρροές του δικτύου αντιστοιχεί σε ένα σημαντικό ποσοστό της παραγόμενης ποσότητας του, συνεπώς η αντιμετώπιση του φαινόμενου είναι αναγκαία, γιατί οδηγεί στη μείωση των αναγκών παραγωγής νερού και άρα στον περιορισμό της λειτουργίας των γεωτρήσεων, με αποτέλεσμα την βελτίωση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών.
Ουσιώδη παρέμβαση στο πρόβλημα αποτελεί το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, το οποίο συνοδεύεται από την αντικατάσταση των ιδιωτικών παροχών. Η Δημοτική μας Αρχή ενέταξε το παραπάνω έργο με προϋπολογισμό 13,8 εκ ευρώ, σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ θα χρηματοδοτηθεί και η αυτοματοποίηση της παρακολούθησης του νέου δικτύου, ώστε να παραδοθεί ένα σύγχρονο έργο στους πολίτες. Η δημοπράτηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού. Επιπρόσθετα, στο τρέχον τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΜΒ, περιλαμβάνονται 37 διαφορετικές δράσεις από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ, με συνολική πρόβλεψη δαπάνης 1,9 εκ ευρώ. Μέσω αυτών των δράσεων, αντιμετωπίζονται οι καθημερινές ανάγκες αντιμετώπισης των βλαβών του δικτύου, των σημείων παραγωγής νερού, οι ανάγκες κατασκευής νέων παροχών για την ικανοποίηση αιτημάτων των πολιτών, όπως επίσης και οι αναγκαίες περιστασιακές αντικαταστάσεις και επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass