ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΔΕΔΥ – ΠΑΜΕ – «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ»

Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 15:10

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Υποτονική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν από κοινού στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, το Εργατικό Κέντρο, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις και άλλα Σωματεία εργαζομένων ενάντια στα νέα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Μικρή όμως ήταν και η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που είχαν κηρύξει για χθες οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στην κεντρική τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα φέρνει το 4ο Μνημόνιο απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα. Αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συντάξεις που να καλύπτουν το κόστος διαβίωσης των εργαζομένων και συνταξιούχων. Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντασφαλιστήκαν μνημονιακών διατάξεων που έχουν οδηγήσει τον Ελληνικό λαό στην φτώχεια, στην ανέχεια και την ανεργία. Άμεση κατάργηση και μη ψήφιση νέων μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας. Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Πάταξη της Ακρίβειας και των καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά. Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας».

ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Σαφώς πιο μεγάλη και μαχητική ήταν η ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Καρδίτσα, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου.

Η κα Χρυσούλα Στουρνάρα, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ), στην ομιλία της κάλεσε «την μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη εργαζόμενη, την άνεργη, την αγρότισσα, τη φοιτήτρια, τη συνταξιούχο, τη νέα μητέρα που βιώνει το καθημερινό άγχος να συνδυάσει εργασία και μητρότητα, να αντιπαλέψει τα μέτρα - κόλαση και τα αντίμετρα – κοροϊδία μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Καρδίτσας μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων, τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς συλλόγους.»

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Τσιούτρας εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, αφού καταδίκασε τα αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου που κυριολεκτικά πετάνε έξω από την παραγωγή όσους αγρότες είχαν αντέξει μέχρι τώρα, κάλεσε την φτωχομεσαία αγροτιά της Καρδίτσας να μαζικοποιήσει τους αγροτικούς συλλόγους και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, τους εργαζόμενους, τους άνεργους να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Η κα Ελένη Καρυά γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ στην ομιλία της τόνισε μεταξύ των άλλων: «Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που επικρέμονται σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια μας. Στην επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με τη δική μας αντεπίθεση. Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους! Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε! Να σταματήσουμε να ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο! Δυναμώνουμε την ταξική οργάνωσή μας και πάλη. Κάθε σωματείο, οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς, να συσπειρωθούμε στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, οργανώνοντας την αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια».

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ»

Τέλος μια μικρή συγκέντρωση οργάνωσε και η νεοσύστατη «Πρωτοβουλία ενάντια στα μέτρα», με τη συμμετοχή εργαζόμενων, ανέργων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων από διάφορους χώρους, ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πρώην βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Μιχαλάκη ο οποίος ως γνωστόν είχε παραιτηθεί από το Βουλευτικό αξίωμά του μη ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass