Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

«Λύση για την περιστασιακή απασχόληση ανέργων»

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 22:05

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μαρία Καραμεσίνη ήταν η κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Καρδίτσας για την ενημέρωση των μελών του σχετικά με τα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, που υλοποιεί η πρόκειται να προκηρύξει ο Οργανισμός. 

Η κα Καραμεσίνη ξεκίνησε την τοποθέτησή της ανταποκρινόμενη σε παρέμβαση του προέδρου του ΕΒΕ κ. Βύρωνα Παππά, ο οποίος ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση στο μείζον πρόβλημα που υπάρχει με την περιστασιακή απασχόληση ανέργων, η οποία αποτελεί αιτία απώλειας της ιδιότητας και του επιδόματος.

Η Διοικήτρια επισήμανε ότι μετά από συνεργασία με την Αν. Υπουργό Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου, εξετάστηκε το ζήτημα και προωθήθηκε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυσή του, η οποία προβλέπει ότι μέχρι 70 μεροκάματα τον χρόνο ο άνεργος δεν χάνει την ιδιότητά του. Όπως είπε η κα Καραμεσίνη, ο νόμος έχει ψηφιστεί και αυτές τις ημέρες θα σταλεί η σχετική εγκύκλιος στις αρμόδιες κατά τόπους υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, για πλήρη εφαρμογή του.

Σε ότι αφορά στα προγράμματα που πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε πως θα είναι δυο και θα αφορούν το πρώτο, νέους ανέργους ηλικίας 25 – 29 ετών και το δεύτερο, επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων 18 – 24 ετών.

Την κα Καραμεσίνη υποδέχθηκαν στην Καρδίτσα, η Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ κα Όλγα Τσιούρβα, ο Συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ηλίας Αντωνίου, καθώς επίσης και διοικητικά στελέχη την τοπικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί ότι όπως είχε γράψει πριν μερικές ημέρες πρώτη η «Ε» σήμερα στις 11 το πρωί, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ θα παραστεί σε εκδήλωση παράδοσης σε δικαιούχους, των 228 νέων Εργατικών Κατοικιών που κατασκευάστηκαν σε έκταση απέναντι από το Νοσοκομείο της πόλης. Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής, η κα Καραμεσίνη θα έχει συνάντηση με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και πολλούς δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ προκειμένου να τους ενημερώσει για τις νέες ρυθμίσεις που τους αφορούν.  

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα