ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ κ. ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ

Παραδόθηκαν 161 νέες Εργατικές Κατοικίες στην Καρδίτσα

* Στα 304,41 ευρώ/τ.μ. η τιμή μονάδας στις παραχωρούμενες κατοικίες σε όλη τη χώρα

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2017 21:40

Μετά από 21 χρόνια αναμονής (!) παραδόθηκαν σε κληρωθέντες δικαιούχους του Νομού Καρδίτσας, οι 161 από τις 228 νέες Εργατικές Κατοικίες του οικισμού IX, απέναντι από το Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη, οι βουλευτές κ. Χρυσούλα Κατσαβριά - Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, μαζί με Διοικητικά στελέχη του Οργανισμού και πλήθος κόσμου, έδωσαν το "παρών" στην επίσημη τελετή έναρξης της παράδοσης των σπιτιών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού, αφού περατωθεί ο τελικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων όλων των κληρωθέντων.

Στην ομιλία της η κα Καραμεσίνη επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο συγκρότημα που έχει ανεγερθεί σε οικοπεδική έκταση 110 περίπου στρεμμάτων. Περιλαμβάνει 228 κατοικίες σε 20 οικοδομικά τετράγωνα, μια αίθουσα συγκεντρώσεων, και δύο καταστήματα με τις εγκαταστάσεις τους και τα έργα υποδομής και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου (οδοποιία, δίκτυα ύδρευσης - αποχέτευσης , ηλεκτροφωτισμό περιβάλλοντος χώρου κ.λπ.). Οι κατοικίες κυμαίνονται από 86 έως 120 τ.μ. αποτελούμενες από τρία, ή τέσσερα δωμάτια αντίστοιχα.

ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

Όπως είπε η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, «η παρέμβαση της Πολιτείας στην διαμόρφωση του τιμήματος των κατοικιών ήταν πολύ σημαντική και πολύ σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες οριστικής παραλαβής του οικισμού από τεχνικής απόψεως, θα γίνει η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών και θα χορηγηθούν οριστικοί τίτλοι παραχώρησης. Συγκεκριμένα με απόφαση της Υπουργού και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίσθηκαν οι όροι, οι διαδικασίες και η μέθοδος υπολογισμού της χρεούμενης αξίας των παραχωρούμενων και των προς παραχώρηση κατοικιών σε οικισμούς του τέως ΟΕΚ σε όλη την Επικράτεια. Σε εφαρμογή της παραπάνω απόφασης το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ καθόρισε την χρεούμενη τιμή μονάδος παραχωρούμενης κατοικίας στα 304,41 ευρώ ανά τ.μ. πανελλαδικά. Στα πλαίσια της δίκαιης και ισότιμης αντιμετώπισης η ενιαία μειωμένη τιμή θα εφαρμοστεί όχι μόνο στους οικιστές που δεν έχουν οριστικούς τίτλους κυριότητας, αλλά και σε όσους έχουν οριστικό παραχωρητήριο και είναι σε ισχύ ο χρόνος αποπληρωμής της οφειλής τους, υπογράμμισε η ίδια χαρακτηριστικά. Η ενιαία τιμή παραχώρησης σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας σε οικισμούς του τέως ΟΕΚ που πρόσφατα καθορίσθηκαν με απόφαση της Υπουργού και της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποβλέπουν στην διευκόλυνση των οικιστών στην αποπληρωμή των οφειλών τους καθορίζοντας ένα μηνιαίο τίμημα που δεν θα ξεπερνά τα 85 ευρώ σε όλους τους οικισμούς πανελλαδικά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Καραμεσίνη στον τομέα της στέγασης, τονίζοντας πως πρωταρχική φροντίδα του ΟΑΕΔ είναι η άμεση διενέργεια απογραφών και κληρώσεων των κενών και αδιάθετων κατοικιών και αγορασμένων διαμερισμάτων του ΟΕΚ, παρέχοντας άμεσα στεγαστική αποκατάσταση εργατοϋπαλλήλων και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ακίνητη περιουσία από φθορές, λεηλασίες και καταλήψεις.

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ

Στα πλαίσια αυτά διενεργήθηκε παράδοση οικιστικών συγκροτημάτων στο Πλατύ, στο Λέχοβο, στα Ψαχνά, στα Διαβατά, στην Αξιούπολη, στην Νιγρίτα. Κληρώσεις κατοικιών των οικισμών Καρδίτσας, Μεσσήνης οικισμός που ήδη έχει παραχωρηθεί στους δικαιούχους, Τρίπολης, Ιωαννίνων, Λεχόβου, Κιάτου, Αγρινίου - Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Ανδραβίδας, Κομοτηνής, Καβάλας, Ορεστιάδας, Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Κατερίνης. Προγραμματισμός κληρώσεων κατοικιών σε Θήβα, Σύρο, Λάρισα, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη, και παράδοσης των οικισμών Ελευσίνας και Κέρκυρας. Έκδοση και παράδοση 1500 οριστικών τίτλων κυριότητας πανελλαδικά, ενώ επίκειται η άμεση έκδοση 3.000 ακόμα τίτλων για τους οικισμούς Σοφάδες Ι, Λαμία V, Αμαλιάδα V, Νέα Μουδανιά Ι, Κοζάνη VΙα - VΙβ, Πηγάδια Ι Ξάνθης, Ρέθυμνο IV, Ανατολικό Ι, Πύργου VII-Υφίτου και Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Θεσσαλία έχουν κατασκευαστεί συνολικά 67 οικισμοί με 5.037 κατοικίες, εκ των οποίων 811 στην Καρδίτσα, 2151 στη Λάρισα, 1441 στο Βόλο και 634 στα Τρίκαλα.

Η κα Καραμεσίνη το βράδυ της Παρασκευής είχε συνάντηση τόσο με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, όσο και με δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ, με τους οποίους συζήτησε τις νέες ρυθμίσεις που τους αφορούν, ενώ έγινε και κοινωνός διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass