ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

«Καθημερινά και Απλά» από τα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2017 17:00

ΤΡΙΚΑΛΑ

Η δημοφιλής πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ3 «Καθημερινά και Απλά» μεταδόθηκε χθες το πρωί από το Φρούριο των Τρικάλων.

Η Ελσα Ποιμενίδου και ο Χάρης Αρβανιτίδης υπό τη σκιά των πλατάνων και με φόντο το Ρολόι της πόλης, επί τρεις ώρες μετέδιδαν τα γεγονότα και της δράσης των Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων: ποδήλατο, ΑΤΜ πιστοποιητικών, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, πολιτισμός, ομορφιές της πόλης. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο συνεχώς αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για την πόλη, με τις ομορφιές και τα Μουσεία, τις πολιτιστικές δράσεις, τις πρωτοτυπίες.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Εφη Λεβέντη μίλησε για τα ζητήματα των δράσεων πολιτισμού, στο Μουσείο Τσιτσάνη, στο Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών, στον Μύλο Ματσόπουλου, στον Μύλο των Ξωτικών, στο πλήθος δράσεων από το Δημοτικό Θέατρο και τις δομές πολιτισμού του Δήμου. Ειδικά για το Μουσείο Τσιτσάνη μίλησε ο υπεύθυνος κ. Στέλιο Καραγιώργος, δίνοντας το στίγμα για ένα μουσείο ανοιχτό στην κοινωνία με την πληθώρα δράσεων, αλλά και τη μελέτη του έργου του μεγάλου τρικαλινού συνθέτη, μαζί με την προσπάθεια καταγραφής του έργου των επίσης τρικαλινών Καλδάρα, Βίρβου, Σαμολαδά, Κολοκοτρώνη, Μητροπάνου.

Σε θέματα του νομού αναφέρθηκαν, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της ΠΕ Τρικάλων κ. Γιάννης Μπουτίνας και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Σωτ. Φαμίσης. Ο Δημήτρης Λώλας που εκπροσωπεί με πλήθος μεταλλίων τη χώρα σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες, αναφέρθηκε στο όραμά του για τα μαθηματικά, ενώ για το έργο του τρικαλινού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ο κ. Στ. Αμπράζης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος έδωσε έμφαση σε όλα, όσα σχετίζονται με την παραγωγική βάση του νομού, που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κυρίως αυτονομίας και πρωτιών παραγωγής σε πλήθος προϊόντων, επισημαίνοντας και τις προσπάθειας αναμόρφωσης του παραγωγικού χάρτη.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, το Δημοτικό Χορευτικό Συγκρότημα υπό τη συνοδεία δημοτικής ορχήστρας παρουσίασε χορούς του νομού, κυρίως βλάχικους και καραγκούνικους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass