ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΠΗΛΙΟΥ

Κοιμήθηκε ο π. Αντώνιος Ζούπης

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 15:10

Στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού γέροντος και νέου κτίτορος της ιεράς μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, αειμνήστου ιερέα π. Αντωνίου Ζούπη, χοροστάτησε το πρωί της Τρίτης 13 Ιουνίου, ο σεβ. μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ομού μετά του οικείου μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Η εξόδιος ακολουθία του αλήστου μνήμης πνευματικού πατρός τελέσθηκε στον κατάμεστο από πιστούς χριστιανούς, πνευματικά τέκνα του μακαριστού Γέροντος, νέο περίλαμπρο και καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό των Αρχαγγέλων και παρέστησαν εκεί πλήθη πατέρων ευλαβών, πολλών μοναζουσών και κυρίως πολλοί νέοι άνθρωποι που σέβονταν τον αείμνηστο πατέρα και κατέθεταν για πολλά χρόνια στο συγχωρητικό πετραχήλι του, τις αμαρτίες τους, τις αγωνίες τους και τα προβλήματά τους.

Συγκινητικούς επικηδείους λόγους εξεφώνησαν μεταξύ άλλων ο Σεπτός Ποιμενάρχης, σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Νικοδήμη και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ στο τέλος έλαβε χώρα ο ενταφιασμός του σκηνώματος του πολυσεβάστου π.Αντωνίου, ο οποίος διακρίθηκε για την ενάρετη πνευματική λεϋιτική αγία βιοτή του και το πολύπλευρο έργο του, στον αυλόγυρο του νέου περικαλλούς Ιερού Ναού, που υπήρξε όραμα και καύχημά του, κόπος, θυσία και μόχθος του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass