ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

Ζητά ελέγχους ζημιών στις βαμβακοκαλλιέργειες

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 18:27

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ο Δήμος Παλαμά αναλογιζόμενος τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, από τις υπερβολικές - άκαιρες βροχοπτώσεις και από τις μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στις καλλιέργειες Βάμβακος, έστειλε επιστολή στους αρμοδίους φορείς.


Συγκεκριμένα ζητάει τόσο από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Καρδίτσας, όσο και από το Υπ/μα ΕΛΓΑ Λάρισας, να γίνει άμεσα επιτόπιος έλεγχος, διερεύνηση και παρακολούθηση του προβλήματος αλλά και να προχωρήσουν στην ασφαλιστική κάλυψη των ζημιωθεισών καλλιεργειών. Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφει ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου αναφέρει τα εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας έχει πληγεί από άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις από το Σάββατο 15 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 17 Ιουλίου, οι οποίες συνοδεύτηκαν από υπερβολική πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες Βαμβακιού. Παρατηρήθηκε έντονη συστροφή των ανώτερων κυρίως φύλλων, ερυθρός μεταχρωματισμός και πρόωρη γήρανση των φύλλων με ολική ή μερική μεσονεύρια ξήρανση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, άρχισε να παρατηρείται ήδη πτώση των καρποφόρων οργάνων.
Θα σας παρακαλούσαμε, να στείλετε κλιμάκιο της Υπηρεσίας σας για επιτόπιο έλεγχο και περαιτέρω διερεύνηση και παρακολούθηση του προβλήματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλιστική κάλυψη των ζημιωθέντων καλλιεργειών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass