ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΥΞΗ

Τίμησαν την πολιούχο τους Αγία Παρασκευή

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2017 22:11

Με επισημότητα και θεία κατάνυξη γιορτάστηκε η πολιούχος των Φαρσάλων Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου και στη συνέχεια έγινε περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, η οποία έφθασε μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου τελέστηκε δέηση και αρτοκλασία.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες ανήμερα της εορτής με θεία λειτουργία και αρτοκλασία ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου, ο οποίος στο θείο κήρυγμά του, αφού αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Παρασκευής, τόνισε ότι "η Αγία Παρασκευή μάς δίνει ένα μήνυμα να ετοιμάσουμε τις ψυχές μας για τη μέλλουσα ζωή. Διότι η παρούσα ζωή είναι εφήμερη, είναι πρόσκαιρη και έχει ημερομηνία λήξεως".
Χθες η πόλη σημαιοστολίστηκε, τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιούχου Αγίας Παρασκευής ο Δήμος Φαρσάλων διοργάνωσε για πρώτη φορά διήμερο φαρσαλινό πανηγύρι στην πλατεία Λαού της πόλης.
Την παραμονή του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής έγινε παραδοσιακό γλέντι με τη δημοτική ορχήστρα  του Δημήτρη Χατζηπλή και ανήμερα της εορτής λαϊκοδημοτική βραδιά με την ορχήστρα του Αλέξανδρου Ζάντζα.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Αρης Καραχάλιος, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, ο αρχιερατικός επίτροπος κ. Κων/νος Καλλιώρας, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου Φαρσάλων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών του Δήμου Φαρσάλων, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")
Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass