«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΣΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Στη Λάρισα το πανθεσσαλικό κέντρο του ΕΦΚΑ

* Προς τον Οκτώβριο η μεταστέγαση του τ. ΙΚΑ στο νέο κτίριο «Gaea», όπου θα μεταφερθούν και ΟΓΑ, ΤΣΑΥ και ΤΣΜΕΔΕ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 22:02
Στο «Gaea» στη Φιλιππούπολη, θα εγκατασταθεί το νέο περιφερειακό ΠΥΣΥ, μαζί με τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΣΑΥ και ΤΣΜΕΔΕ… Στο «Gaea» στη Φιλιππούπολη, θα εγκατασταθεί το νέο περιφερειακό ΠΥΣΥ, μαζί με τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΣΑΥ και ΤΣΜΕΔΕ…

Με τη σύσταση ενός ακόμη αποκεντρωμένου τμήματος ελέγχου στα Τρίκαλα, που μαζί με το τμήμα του Βόλου θα επικεντρωθούν στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής εγκρίθηκε προ ημερών από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ, το οργανόγραμμα του νέου ασφαλιστικού φορέα.


 Το οργανόγραμμα που επαναβεβαίωσε τη συγκρότηση μιας Περιφερειακής Υπηρεσίας Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) που θα εδρεύει στη Λάρισα, επαναπροσδιορίζοντας επί της ουσίας τον ρόλο και την παρουσία στη Θεσσαλία, αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να λάβει την τελική του μορφή ώστε να υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Η αρμόδια διεύθυνση του νέου υπερταμείου επεξεργάζεται επισταμένως το πλάνο μετάβασης από το υφιστάμενο στο νέο οργανωτικό σχήμα του φορέα καθώς πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα που προϋποθέτει τη συγκατάθεση-ανοχή των εργαζομένων οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στάθηκαν με επιφύλαξη απέναντι στη νέα συγκεντρωτική οργανωτική δομή του, διαβλέποντας κινδύνους για τις θέσεις εργασίας και ανατροπές στις σχέσεις εργασίας τους. Και αυτό γιατί όπως λένε αφήνει ανοικτά ζητήματα τοποθετήσεων, μετακινήσεων, μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετατάξεων προσωπικού… ενώ ο κίνδυνος της διαθεσιμότητας για τους «πλεονάζοντες» δεν μπορεί να αποκλειστεί, μέχρι να προσδιοριστούν οι νέες θέσεις. Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων εκτιμούν επίσης, ότι υπάρχουν σοβαρότατα ανοιχτά ζητήματα σχετικά με τις γενικότερες προϋποθέσεις και τους όρους που αφορούν ακόμη και στη δυνατότητα ή στη σκοπιμότητα άμεσης κατάθεσης σχεδίου οργανογράμματος του ΕΦΚΑ. Λόγου χάρη, διερωτώνται εάν ισχύει ή όχι η μνημονιακή υποχρέωση για την παραχώρηση των αρμοδιοτήτων της είσπραξης των εισφορών στην ΑΑΔΕ καθώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξει ξανά το οργανόγραμμα.
Πάντως βάσει του οργανογράμματος στη Λάρισα θα δημιουργηθούν επίσης δύο τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ. Το ένα θα καλύπτει τον Δήμο Λάρισας και το δεύτερο το υπόλοιπο του νομού. Υποκαταστήματα επίσης θα υπάρχουν, 1 στην Καρδίτσα, 1 στα Τρίκαλα και 2 στον Βόλο με άλλες δύο αποκεντρωμένες υπηρεσίες σε Σκόπελο και Σκιάθο.
 Μέχρι το τέλος του έτους βέβαια, θα πρέπει να είναι έτοιμος και ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΦΚΑ, μέσω του οποίου όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους έμμεσα και άμεσα ασφαλισμένους του υπερ-ταμείου θα καθοριστούν με ενιαίους όρους. Πρόκειται στην ουσία για μια νέα μεγάλη μεταρρύθμιση κατά την οποία, όπως εικάζεται, αναμένεται να υπάρξει νέο κύμα μειώσεων, αυτή τη φορά σε παροχές σε είδος και σε χρήμα. Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να είναι έτοιμος και ο κανονισμός παροχών, με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, όπως είχε διαβεβαιώσει ο κ. Μπακαλέξης από τη Λάρισα, τον περασμένο Μάρτιο, θα συσταθεί με κανόνες ισονομίας και ίσης αντιμετώπισης όλων των ασφαλισμένων του ενιαίου φορέα.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Στο μεταξύ από μήνα σε μήνα οδεύει η μεταστέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του περιφερειακού καταστήματος του τ. ΙΚΑ Λάρισας στο υπό εκκαθάριση εμπορικό κέντρο της ΕΑΣ, «Gaea center» στη Φιλιππούπολη. Αν και οι εργασίες της ανακαίνισης και της διαμόρφωσης των χώρων έχουν ολοκληρωθεί ωστόσο η διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταφορά του αρχειακού και γραφειακού υλικού, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα η μεταφορά του ΙΚΑ στη νέα του στέγη να παίρνει παράταση.
 Με τα σημερινά δεδομένα ο ακριβής χρόνος λειτουργίας των υπηρεσιών του κεντρικού καταστήματος και της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων στο νέο κτίριο, όπου φυσικά θα εγκατασταθεί και το ΠΥΣΥ, δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αν και εικάζεται πως μέχρι τον Οκτώβριο η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί.
 Να σημειωθεί πως στο νέο κτίριο, το «Gaea center», αναμένεται να μετακομίσουν κατά πάσα πιθανότατα και άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ο ΟΓΑ, το ΤΣΑΥ, το ΤΣΜΕΔΕ γι’ αυτό και το Υπ. Εργασίας «ψάχνεται» να μειώσει το κόστος της μεταφοράς του υλικού τους. Για την ώρα πάντως, διπλά ενοίκια δεν πληρώνονται, αλλά αν καθυστερήσει η μετακόμιση, ο κίνδυνος πρόσθετων επιβαρύνσεων ελλοχεύει…
Θυμίζουμε πως έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια αφότου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση του νέου οικήματος. Μετά από εξονυχιστικές αξιολογήσεις των προσφορών που κατατέθηκαν το μισθωτήριο συμβόλαιο, κατέθεσε το περασμένο Δεκέμβριο. Το μισθωτήριο συμβόλαιο, δίνει το δικαίωμα στο ΙΚΑ να κάνει χρήση του κτιρίου για 9 χρόνια και με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης για άλλα 3 έτη. Στο νέο κτίριο το ΙΚΑ θα λειτουργεί στον α΄όροφο του εμπορικού κέντρου, σε 2.300 τ.μ. (έναντι 1.400 τ.μ. που καλύπτει σήμερα στο υπάρχον), ενώ στο υπόγειο του κτιρίου θα τοποθετηθεί το αρχειακό υλικό του, ενώ το ενοίκιο θα είναι κατά 30% φθηνότερο σε σχέση με το ισχύον. Παρενθετικά θυμίζουμε πως στο κτίριο που είναι τώρα, επί της Ασκληπιού, μετακόμισε το 2002, όταν γκρεμίστηκε το ιδιόκτητο ακίνητό του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass