ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ασφαλέστερη Περιφερειακή Οδό Τρικάλων

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 22:33

Να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στην Περιφερειακή Οδό Τρικάλων, στο ύψος ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου που οδηγεί στο Κοιμητήριο Λάρισας, σε έναν δρόμο αυξημένης κυκλοφορίας ζητούν από τον Δήμο κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι θέλουν να προλάβουν τα χειρότερα και κυρίως να δρομολογηθεί φέτος μια λύση σ΄έναν δρόμο «καρμανιόλα».

Στα κατεστραμμένα στηθαία ασφαλείας μπορεί κανείς να διαπιστώσει τον μεγάλο αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων. Το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 19 Ιουλίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι υπέγραψαν σχετικό υπόμνημα και το παρέδωσαν στον Δήμο. Επιπλέον ζητούν να μπουν κάποια «σαμαράκια» στον δρόμο του Κοιμητηρίου για να μειωθεί η ταχύτητα στον πολύ ταλαιπωρημένο και επικίνδυνο δρόμο, όπως και να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα στηθαία ασφαλείας, τα οποία αποτελούν από μόνα τους εστίες κινδύνου για οδηγούς και περαστικούς.
Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει εξελιχθεί πλέον σε πολυσύχναστη οδική αρτηρία, αφενός γιατί οδηγεί στο Νέο Κοιμητήριο και στη συνέχεια στην οδό Λάρισας-Καρδίτσας, αφετέρου γιατί στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο αρχίζουν να αναπτύσσονται διάφορες επιχειρήσεις. Αν και στενός, με επικίνδυνες στροφές, τον επιλέγουν καθημερινά αρκετοί οδηγοί, οι οποίοι εν γνώσει τους όταν στρίβουν στο ύψος της περιφερειακής οδού, γνωρίζουν ότι παρανομούν, αλλά υποστηρίζουν ότι η νόμιμη διαδρομή απέχει πολλά χιλιόμετρα. Μάλιστα τελευταία, άγνωστο πώς, έχει κοπεί στο συγκεκριμένο ύψος ένα τμήμα των στηθαίων από την πλευρά της συνοικίας Νεάπολης, με αποτέλεσμα να προκύπτει και νέα αυθαίρετη έξοδος των οχημάτων. Εκδρομικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ, τριαξονικά οχήματα αλλά και ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές, πεζοί διέρχονται από τον χαρακτηρισμένο ως «αγροτικό» δρόμο, ενώ τον χειμώνα οι μπάρες με τα βρόχινα νερά αποτελούν πηγή κινδύνου κυρίως για ποδηλάτες και δικυκλιστές.
Επιπλέον οι κάτοικοι, στο υπόμνημά τους προς τη δημοτική αρχή, ζητούν να απαγορευθεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων, ενώ διαβάζοντας για τους κυκλικούς κόμβους που κατασκευάζει η Περιφέρεια στον πολεοδομικό ιστό της Λάρισας ζήτησαν την παρέμβαση και του Κώστα Αγοραστού, ο οποίος όμως τους παρέπεμψε στον Δήμο.
«Όλοι μας διερχόμαστε καθημερινά, με τις οικογένειές μας, από την Περιφερειακή Οδό και στρίβουμε στον δρόμο προς Κοιμητήριο κάνοντας κυριολεκτικά την προσευχή μας! Είμαστε σε μια εκτός σχεδίου ζώνη, στο υπό ένταξη όμως νέο πολεοδομικό σχέδιο με νόμιμα κτήματα και οικίες, με ένα ιδιωτικό σχολείο στην περιοχή και μια ακαδημία ποδοσφαίρου για παιδιά, λίγο πριν το Κοιμητήριο. Μια περιοχή που μελλοντικά μπορεί να αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί πλήρως προς όφελος του Δήμου Λαρισαίων και των κατοίκων αυτής. Κατανοούμε πως τα οικονομικά του Δήμου σαφώς έχουν επηρεαστεί μέσα από τη γενική κρίση της χώρας μας, αλλά όταν έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και το κοινό καλό, θα πρέπει να δίνεται κάποια προτεραιότητα σε αυτά τα έργα» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπόμνημα.
Αν θα εισακουστούν οι παρακλήσεις των κατοίκων; Θα φανεί εν ευθέτω χρόνο. Μέχρι τότε όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί, ας είναι προσεκτικοί.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass