ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Αναζητούν λύση για τη γέφυρα στην οδό Σατωβριάνδου

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2017 18:20

ΤΡΙΚΑΛΑ

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση, ένα πρόβλημα που αναζητεί λύση από το 2007… 

Πρόκειται για τη γέφυρα επί της οδού Σατωβριάνδου, η οποία από το 2007 παραμένει ανολοκλήρωτη.

Τα μέλη του θα κληθούν να  εγκρίνουν τη «Μελέτη αποκατάστασης γέφυρας Σατωβριανδού και Κουτσούφλιανης». Πρόκειται για τη μελέτη, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, που είχε εγκριθεί την άνοιξη από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να διερευνηθεί, με ποιον τρόπο θα γίνει η αποκατάσταση της γέφυρας. Τη μελέτη είχε αναλάβει η εταιρεία «Μονολιθική μελετών», η οποία παραδίδει δύο τμήματα στο Σώμα: Μελέτη Στατικής Επάρκειας και Μελέτη Καθαίρεσης και αποκατάστασης της γέφυρας.

Αναλυτικά

Πιο αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων, επισημαίνονται τα εξής:

«Η συγκεκριμένη γέφυρα, από το 2007, όταν είχε προβλεφθεί να κατασκευαστεί με τον τίτλο του έργου να είναι «γέφυρας σύνδεσης των οδών Σατωβριάνδου – Κουτσούφλιανης στον Ληθαίο ποταμό», παρουσίασε πρόβλημα. Συγκεκριμένα, έσπασε ο αριστερός πυλώνας μεταξύ των δύο κάτω καλωδίων τάνυσης.

Ο Δήμος Τρικκαίων την άνοιξη ανέλαβε δράση και οι μηχανικοί που μελέτησαν το πρόβλημα, κατέληξαν σε μία λύση – από δύο που εξετάστηκαν: ανάρτηση του καταστρώματος μέσω 2 μεταλλικών τόξων διατομής τριγωνικού δικτυώματος και εφαρμογή εξωτερικής προέντασης στο κατάστρωμα.

Αυτή η λύση θεωρήθηκε και πιο αισθητικά ωραία και πιο οικονομική για τον Δήμο. Ο οποίος, μάλιστα, ήδη έχει προϋπολογίσει ποσό περίπου 100.000 ευρώ. Στη μελέτη, αναφέρεται επίσης ότι υπάρχουν αστοχίες (του κατάντη βραχίονα του πυλώνα,  αποδιοργάνωση σκυροδέματος, οξείδωση οπλισμών, μεγάλα βέλη κάμψης και ρωγμές). Έτσι η γέφυρα καθίσταται επικίνδυνη και για τον λόγο αυτόν, έχει κλείσει για τη διέλευση των πεζών που ήδη τη χρησιμοποιούσαν. Ο Δήμος Τρικκαίων, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα, αλλά και – κυρίως- ότι η γέφυρα εξυπηρετεί τους κατοίκους, επιλύει το θέμα».

Αν το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει τη μελέτη, θα αρχίσει, τονίζεται επίσης,  η διαδικασία για την προκήρυξη του έργου, που θα αφορά στα όσα προτείνει η μελέτη ή σε τυχόν άλλες προτάσεις συζητηθούν στη συνεδρίαση του Σώματος.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass