ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Έφιππος ανδριάντας του Καραϊσκάκη στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2017 18:05

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Eντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί στο ανατολικό τμήμα της Κεντρικής Πλατείας της Καρδίτσας η κατασκευή του βάθρου, όπου θα τοποθετηθεί ο έφιππος ανδριάντας του Γ. Καραϊσκάκη.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν χθες αφορούν τη διαμόρφωση μέρους εμβαδού 64,35 τ.μ. στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην πόλη της Καρδίτσας. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν την κατασκευή βάθρου διαστάσεων 5,39 x 2,19 μ, και ύψους 3,80 μ, το οποίο θα ντυθεί με μάρμαρο «Μαρμαράς», χρώματος ημίλευκου και πάχους 5 εκ., πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας του έφιππου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Σε απόσταση από το βάθρο και περιμετρικά αυτού θα κατασκευαστεί τοιχίο ύψους 0,30 μ και πλάτους 0,20 μ, το οποίο επίσης θα ντυθεί με μάρμαρο «Μαρμαράς», χρώματος ημίλευκου, πάχους 3 εκ. Ενδιάμεσα, το κενό θα καλυφθεί από εμπλουτισμένο φυτικό χώμα και θα τοποθετηθεί προκατασκευασμένος χλοοτάπητας.

Δύο προβολείς θα τοποθετηθούν σε αντίστοιχους υπάρχοντες στύλους ηλεκτροφωτισμού, εκατέρωθεν του ανδριάντα και σε απόσταση 18,00 μ περίπου από αυτό και τέσσερα επίσης προβολάκια θα τοποθετηθούν στη βάση του βάθρου, για τον φωτισμό του αγάλματος.

Η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών του βάθρου είναι 3 μήνες, αλλά από τον ανάδοχο του έργου θα καταβληθεί προσπάθεια το βάθρο να είναι έτοιμο ως το τέλος Οκτωβρίου, ώστε να τοποθετηθεί ο έφιππος ανδριάντας του Γ. Καραϊσκάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass